Meg Whitman gaat HP leiden

3 Connecties

Relaties

G20 HP MegWhitman
0 Bijdragen

Voormalig eBay CEO Meg Withman gaat het noodlijdende Hewlett-Packard er bovenop proberen te helpen, de G20 hebben steun toegezegd aan banken in de eurozone en Nike doet goede zaken. Newswatch.

Whitman gaat HP leiden

Het noodlijdende Hewlett-Packard heeft de voormalige eBay CEO Meg Whitman aangewezen als de nieuwe directeur. "We are at a critical moment and we need renewed leadership to successfully implement our strategy and take advantage of the market opportunities ahead.", meldt het bedrijfDe 55-jarige zakenvrouw kwam in 1998 aan het roer van eBay en heeft het bedrijf toen bijzonder succesvol door zijn groeifase geleid. Whitman vervangt Leo Apotheker die onder druk stond omdat het niet goed gaat met Hewlett-Packard.

Bron: Fox Business

G20 steunt banken 

De grootste economische landen van de wereld hebben beloofd om de eurozone te behoeden voor omvallende banken en crashende markten. Er zijn geen specifieke maatregelen aangekondigd die het vertrouwen in de markten zouden moeten herstellen. Onder druk van beleggers hebben de ministers van Financiën en centrale bankiers van de G20 gezegd dat ze alle stappen zullen nemen die nodig zijn om de wereldeconomie in goede banen te leiden. "We commit to take all necessary actions to preserve the stability of banking systems and financial markets as required,", luidde een officiïele verklaring.

Bron: CNBC

Facebook met muziek aan de haal

Online muziekservice Spotify heeft een samenwerking aangekondigd met Facebook. Medeoprichter van Spotify, Daniel Ek, zei vandaag op zijn blog dat gebruikers van Facebook voortaan gratig muziek kunnen luisteren via Spotify.

Bron: IEX  

Nike doet goede zaken
Het eerste fiscale kwartaal heeft Nike zijn netto-inkomen zien stijgen met 15% omdat de verkoop van zijn atletieke attributen sneller zijn gestegen dan de kosten. ’s Werelds grootste sportkledingmerk heeft $645 miljoen binnengehaald ofwel $1,36 per aandeel in het kwartaal dat eindigde op 31 augustus. Dezelfde periode een jaar eerder maakte Nike een winst van $559 miljoen. Met dit resultaat ontstijgt het bedrijf veruit de verwachtingen. De grote vraag naar de producten van Nike konden de kosten door de stijgende grondstoffenprijzen meer dan compenseren.

Bron: Telegraph


Banken zijn braver met bonusjes
De Commissie Code Banken meldt dat banken vooruitgang hebben geboekt op het gebied van beloningsbeleid. Vooral de grote banken zijn transparanter geworden en hanteren de regels goed. ,,Het belangrijke principe dat het variabele deel van de beloning van een lid van de raad van bestuur het vaste salaris niet mag overstijgen, wordt door alle grotere Nederlandse banken volledig toegepast'', aldus de commissie. 

Bron: De Financiële Telegraaf