Meisjes zijn beter

Het feit ligt er dan eindelijk: meisjes zijn slimmer dan jongens. Tegelijkertijd wil Sylvio Berlusconi de onbetrouwbaarheid van het meisje Ruby aantonen. Dat en meer in Newswatch van woensdag 30 maart.

Meisjes verslaan jongens
Een heugelijke dag voor feministe Germaine Greer. Nederlandse meisjes blijken slimmer dan Nederlandse jongens. Ze zijn beter in taal, volgen hogere opleidingsniveaus en hebben mede om die redenen meer kans een diploma te halen. Deze voor vele mannen en jongens confronterende feiten blijken uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de Inspectie voor het Onderwijs. Uit niet geferifieerde stochastische veldberekeningen van FTM blijkt eveneens dat meisjes lekkerder zijn.

Bron: de Volkskrant


Problemen voor Duitse windparkbouwer
Bard, de Duitse mindmolenbouwer zit in de problemen. Het bedrijf dat vorig jaar nog 4 miljarden aan subsidie binnen sleepte voor de bouw van twee grote windparken staat in de etalage. Huisbank Unicredit moest recentelijk een krediet van 425 miljoen euro op een Duits windpark afboeken, daarnaast werd in de afgelopen maanden de complete top van het bedrijf vervangen. De woordvoerder van het bedrijf zegt dat het verkoopproces wordt ingegeven door de behoefte aan nieuw eigen vermogen.

Bron: Het Financieele Dagblad


Clooney en Ronaldo moeten Berlusconi redden
De CEO van Italië, Sylvio Berlusconi, heeft de Amerikaanse acteur George Clooney opgeroepen om te komen getuigen in de rechtszaak die tegen hem wordt gevoerd. Berlusconi zou de grote organisator zijn van de inmiddels wereldberoemde Bunga Bunga feestjes die stelselmatig zouden zijn ontaard in sexorgieën. Berlusconi zou op die feestjes betaalde sex hebben gehad met een minderjarig meisje van Marokkaanse afkomst; Karima el Mahroug, bijnaam Ruby. Berlusconi ontkent dat er op zijn feestjes lichaamssappen werden uitgewisseld en houdt vol dat het 'beschaafde' en 'gezellige' avonden waren. Ruby beweert nu dat Clooney met zijn partner, de Italiaanse actrice Elisabetta Canalis, op een van de feestjes aanwezig waren. Canalis ontkent dit, Clooney zelf heeft nog geen inhoudelijk commentaar gegeven. Hij zegt wel Berlusconi slechts 1 keer te hebben ontmoet en dat was om hem hulp voor Darfur te vragen.
Naast Clooney hebben de advocaten van Berlusconi een hele rij andere beroemdheden uitgenodigd om te getuigen, waaronder stervoetballer Christiano Ronaldo, die ook op een van de feesten aanwezig zou zijn geweest. Berlusconi's raadsmannen willen hiermee aantonen dat de getuigenissen van Ruby onbetrouwbaar zijn.

Bron: the Guardian


Tiësto, wereldster (en supercasher)
De Wall Street Journal heeft een lang artikel over het succesverhaal van de Nederlander Tijs Michiel Verwest a.k.a. DJ Tiësto. De zakenkrant vergelijkt  het massale publiek van de elektronische muziekevenementen met dat van de traditionelere rock- en popfestivals. Het succes van de eerstgenoemde steekt daarbij af en de grote ster van de elektronische muziek is...jawel, onze eigen Tiësto. De zakenkrant schrijft dat het jaarlijkse inkomen van de Nederlandse super DJ mogelijk de 20 miljoen dollar zou overschrijden. Verwest bevestigt dat telefonisch: "Yeah. Could be that, before taxes and costs."

Bron: Wall Street Journal


Sparen zinloos
De papieren versie van de krant van Wakker Nederland kopt vandaag dat 'Sparen zinloos' is. Door de historische lage spaarrente en de stijgende inflatie teren spaarders per saldo in op hun vermogen. Helemaal wanneer die spaarders toevallig meer dan 20.875 euro de rekening hebben staan, want dan slaat de fiscus de spaarder ook nog eens voor 1,2 procent vermogensrendementheffing aan.

Bron: de Telegraaf

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 571 leden