Mevrouw Lagarde is de baas

Christine Lagarde is de eerste vrouwelijke baas van het IMF, PVV dreigt gedoogsteun in te trekken, Europese banken falen voor stresstests en meer in Newswatch

PVV dreigt gedoogsteun op te zeggen
Als de Grieken niet netjes betalen, zullen de heren en dames van de PVV hun gedoogsteun intrekken, zo maakte dinsdagavond PVV-kamerlid Teun van Dijck duidelijk. "Als het geld niet terugkomt, hebben we een probleem", zei Van Dijck nadat hij daar door Ronald Plasterk (PvdA) toe werd uitgedaagd. "We gaa niet 18 miljard euro ombuigen om het aan Griekenland kwijt te raken". Ook een herstructurering van de Griekse schulden is al voldoende voor de PVV om zich op de gedoogsteun voor het kabinet van Rutte te bezinnen. Daarmee zet de PVV de regering op scherp.
Bron: het Financieele Dagblad (betaald)


Lagarde eerste vrouwelijke baas IMF

De Franse Minister van Financiën Christine Lagarde is dinsdag benoemd tot de opvolger van Dominique Strauss-Kahn, de gevallen leider van het IMF die vorige maand in New York naar verluidt een kamermeisje aanrandde en werd gearresteerd. Lagarde is de eerste vrouw ooit die deze positie inneemt.
Bron: Telegraph


Moody's heeft zorgen over de Spaanse regio
Kredietbeoordelaar Moody's zoog informatie op uit de Spaanse provincie en kwam met zorgelijke conclusies. Schulden blijken vaak (veel) groter en budgetten voor inkomsten te optimistisch. Single A-status regio's als Catalonië en Castilië hebben grote moeilijkheden om hun financieringstekorten te controleren.

"Therefore, in the absence of credible commitments by the regions to take the steps needed to achieve sustainable improvements in their fiscal positions, we believe the central government will find it very hard to achieve its overall fiscal targets. This is likely to exert further downward pressure not only on the ratings of the fiscally weak regions but also on the sovereign’s rating as it risks derailing the country’s fiscal consolidation plan", luidt een zorgelijke conclusie.
Bron: FT Alphaville


Slechte uitslagen stresstesten Europese banken
Tussen de tien en de vijftien banken zou bij de stresstest door de mand zijn gevallen, zeggen vertegenwoordigers uit de Eurozone aan der Spiegel.
Bron: Spiegel


Analisten bestaan uitsluitend om economen enige respectabiliteit te geven
"The only function of economic forecasting is to make astrology respectable". Dixit John Kenneth Galbraith. Analisten worden even de maat genomen op deze bekende finance blog.
Bron: The Big Picture


Het NOS-nieuws in 60 seconden: