Michael Jackson is de enige Echte King

Joop Munsterman ontslaat het liefst trainers, maar geen ICT-ers, huizenmarkt op weg naar jaren tachtig scenario, weer boze aandeelhouder TNT Express en Henk Kamp wil ‘onbepaalde tijd’ schrappen.

Napoleon in Twente

Joop Munsterman ontslaat geen ICT-ers om Wegener lean and mean te maken, maar wel een coach die in zijn schaduw staat. Johan Derksen, hoofdredacteur van VI, onthult deze week in zijn column hoe de oud-topman van Wegener geen zin had om naar zijn baas Montgomery te luisteren die hem opdroeg de stroperigheid van het krantenconcern te lijf te gaan. Hij onthult ook hoe Munsterman na zijn ontslag als een machtswellustelling te keer gaat bij FC Twente, waar hij voorzitter is. Onbezoldigd nog wel.

Bron: Voetbal International

 

 

Kamp pakt onbepaalde tijd aan.

Gaat het dan eindelijk gebeuren? Gaat die onbepaalde tijd clausule worden versoepeld? Minister Henk Kamp van Sociale Zaken biedt werkgevers de mogelijkheid om werknemers minder snel een vast contract te moeten aanbieden. Het three strikes and you’re in principe (na drie tijdelijke contracten moet je een onbepaalde overeenkomst krijgen) wil hij aanpakken. Hij denkt dat werkgevers meer geld zullen investeren in ‘scholing en duurzame inzetbaarheid.’

Bron: Nederlands Dagblad

 

 

Horrorscenario huizenmarkt

De huizenprijzen gaan hard dalen, meent de Volkskrant. We gaan terug naar de Ijsrijd sombert de krant. Omdat 1) Funda onverkochte huizen niet meerekent in de prijzen 2) op de veilingen de prijzen harder dalen dan op de markt) 3) het aanbod stijgt 4) lenen duurder wordt. ‘Het jaren tachtig spook ligt op de loer.’

Bron: Volkskrant

 

 

Weer boze aandeelhouder bij TNT Express

Als je niet scoort, dan gaan de aanhangers muiten. De dramatische resultaten op de beurs van TNT Express, het afgestoten onderdeel van het oude PTT Post, maakt de aandeelhouders een beetje zenuwachtig. Na Jana Investments, Albert Investment Managment, MacKenzie Cundill komt daar nu Franklin Mutual European Fund bij. Ze willen meer invloed en ‘onafhankelijke’ verse commissarissen benoemen. TNT Express zag de winst met 65 miljoen dalen, in meest recente kwartaalcijfers. 

Bron: DFT

 

 

Michael Jackson is de nieuw Elvis.

The King is dood, lang leve The King of Pop. Elvis scoorde lange tijd goed met postume shows in Las Vegas, maar Michael Jackson is de nieuwe Elvis. Michael Jackson shows, zoals de Smooth Criminal show en The Michael Jackson Immortal World Tour, zijn de grootste trekkers in de zanderige entertainmenthoofdstad van de wereld.

Bron: Forbes

 

 Het NOS-nieuws in een minuut: