Midreth-curator eist geld van Pieper

Voorschot voor bouw basketbal-hal is verdwenen.

Curatoren Cools en Somers, die bezig zijn orde te scheppen in de puinhopen van het gefailleerde bouwbedrijf Midreth van Joop Leliveld, hebben hun pijlen ook gericht op Roel Pieper. Dat schrijft dagblad De Pers woensdag.

 

Uit het tweede faillissementsverslag dat de curatoren publiceerden, blijkt dat Midreth in mei 2009 een bedrag van 100.000 euro als voorschot betaalde aan Pieper en drie andere aandeelhouders van basketbalclub Amsterdam. Met dat geld zou begonnen worden met de ontwikkeling van een nieuw onderkomen voor de basketballers. 

 

Maar dat onderkomen kwam er nooit. Sterker: de vennootschap die de 100.000 euro ontving, ging in oktober 2009 failliet. Het geld was intussen uiteraard wel verdwenen. Omdat Pieper en de mede-aandeelhouders persoonlijk garant stonden voor het voorschot, claimen de curatoren het geld nu van ze terug, plus een nog onbekende schadevergoeding. 

 

Tegenover De Pers zegt Leliveld zich door Pieper belazerd te voelen. "Wij zouden na die betaling van een ton één op één die opdracht krijgen. Later hoorde ik links en rechts dat Pieper toch ook met andere gegadigden bezig is geweest. We hebben plannen en ontwerpen voor die hal gemaakt. Een paar maanden later bleek dat Pieper de 100.000 euro had gebruikt om de club te redden."

 

Uit een portret dat FTM eerder dit jaar maakte bleek dat Pieper - na een lange reeks faillissementen - ook in zijn huidige baan als CEO bij het Engelse Pursuit Dynamics nogal enthousiast te werk gaat.