Miljardair Abramovich viert oud en nieuw met Chilli Peppers

De Russische roofridder Roman Abromovich zal 2012 inluiden met de mannen van de Red Hot Chilli Peppers, Banken stallen recordbedragen bij ECB en meer in Newswatch

Banken stallen recordbedragen bij ECB
De hoeveelheid geld die Europese banken bij de ECB hebben geparkeerd, heeft recordhoogten bereikt. Inmiddels is het totale bedrag naar de 452 miljard euro gestegen. Het vorige record van 412 miljard euro hield slechts 1 dag stand.
Bronnen: Wall Street Journal/The Telegraph


Miljardair Abromovich trekt 5 miljoen pond uit voor nieuwjaarsfeest
De ultra-exuberante Russische oligarch (lees: roofridder) Roman Abramovich zal meer dan 5 miljoen pond stuksmijten op 300 van zijn lievelingsgasten. Met name de muzikale omlijsting spreekt velen tot de verbeelding. Niet alleen zullen de Red Hot Chilli Peppers optreden, ook Prince, Beyoncé en The Black Eyed Peas gaan op verzoek van de Rus het podium bestijgen. Lokatie: zijn 58 miljoen pond kostende villa op het Caribische miljonairseiland St. Barts. Abramovich vindt klaarblijkelijk dat hij wat ontspanning kan gebruiken nadat hij de laatste weken in een smerig openbaar juridisch moddergevecht verzeild raakte met zijn collega en vroegere mentor robber baron Boris Berezosky. Inzet van dat smakelijke gevecht voor de Londense High Court - waarbij de heren elkaar op onthullende wijze om de oren slaan met hun smerige zakelijke praktijken uit het verleden - is 3,7 miljard pond.
Bron: The Telegraph


Viva Olympia
Een groot deel van de Griekse staatsschuld (2-3 procent) blijkt te wijten aan de organisatie van de Olympische Spelen in 2004, aldus Jacques Rogge, hoofd van het internationale Olympische Comité (IOC). Volgens Rogge hadden de kosten van het organiseren ook veel lager kunnen liggen, maar waren vertragingen de oorzaak dat de inzet van dubbele ploegendiensten nodig was en daarmee ook het kostenniveau spectaculair steeg. Verschillende accommodaties liggen sinds de spelen braak, waaronder het volleybalstadion.
Oh ja, de inwoners van het land waar de democratie werd uitgevonden, gaan twee maanden later naar de stembus.
Bron: Het Financieele Dagblad


Minder pensioen
Uit de serie voorspelbaar nieuws het bericht dat bij 17 pensioenfondsen (die samen 65 procent van de totale pensioenpot in beheer hebben) een tekort dreigt van gemiddeld 5,9 procent. Dit wijst een onderzoek van het Financieele Dagblad uit. Kortingen op pensioenen zijn volgens de krant onafwendbaar. Opvallend is wel dat de vijf grootte pensioenfondsen het nog slechter doen; een tekort van gemiddeld 7,9 procent. Actuaris Jeroen Koopmans van pensioenadviesbureau Lane Clark & Peacock zegt in FD dat de slechte prestatie van de grootste vijf fondsen opvallend is. ‘Er kan een vraagteken worden gezet bij de algemene aanname dat grotere pensioenfondsen per definitie beter worden geleid.’
Bron: Het Financieele Dagblad


Het NOS-nieuws in een minuut: