Miljoenenclaim tegen investeerder Keilman door vastgoedondernemer gefinancierd

Vastgoedondernemer Marco Krol financiert rechtszaak van rapper Antony Haynes tegen investeerder Keilman. Krol zelf claimt ook miljoenen bij Keilman.

Rapper Antony Haynes heeft zijn zaak tegen investeerder Henk Keilman kunnen opzetten dankzij de hulp van vastgoedondernemer Marco Krol. Krol kwam eerder in de publiciteit rond het geruchtmakende faillissement rond The Entertainment Group (TEG), waar zanger Marco Borsato een van de aandeelhouders was. Krol zelf was een van de benadeelde aandeelhouders van investeringsbedrijf Lab Venture, dat in juli van dit jaar failliet ging en dat aan TEG was verbonden.

 
In een rechtszitting afgelopen dinsdag voerde de Brit Haynes bij monde van zijn advocaat Chris de Bres aan dat hij minimaal 3,5 miljoen euro schade heeft geleden door het toedoen van Keilman. Keilmans advocaat Hans Koets deed de aanklacht af als ‘onzinnig’ en ‘volledig ongegrond’. Koets gaf afgelopen dinsdag ook aan dat hij het vermoeden had dat vastgoedondernemer Marco Krol de zaak van Haynes financierde. Dit ten behoeve van zijn eigen zaak, die later die dag voorkwam. 
 
Overlap
Koets bleek het bij het rechte eind te hebben. Op de vraag of Krol de advocatenrekening van Haynes betaalde, antwoordde de vastgoedondernemer: ‘Ik help Antony daar inderdaad bij’. Zijn eigen zaak – die door dezelfde advocaat Chris de Bres wordt gevoerd – vertoont volgens Krol grote overlap met die van Haynes. ‘De zaken horen bij elkaar, we trekken daarom samen op’. Dat werd ook volmondig beaamd door advocaat De Bres die gedurende de zittingen uitleg verschafte hoe zijns inziens de zaken verweven zijn. Centraal staat daarbij het liquideren van het bedrijf Eyecandy dat in samenwerking met het entertainmentbedrijf 2WayTraffic een televisieformat probeerde te exploiteren. Het format ‘Fabs’ flopte en om die reden werd Eyecandy opgeheven. Krol denkt daar, net als Haynes, anders over en meent dat dit is gebeurd om de beurskoers van 2WayTraffic kunstmatig op te pompen zodat de aandeelhouders van het bedrijf zich konden verrijken. Een aantijging die door Keilmans advocaat als ‘lasterlijk’ werd omschreven.
 
Zinloze exercitie
Advocaat De Bres schetste afgelopen dinsdag tijdens de voorbereidende rechtszitting in de Amsterdamse Rechtbank waarom Krol de groeninvesteerder, voormalig TEG-directeur Paul Brinks en Ajax-directeur Rik van den Boog een schadeclaim van 3 miljoen deed toekomen. Krol vindt dat het mede aan Keilman te wijten is dat hij een investering heeft gedaan in het investeringsbedrijf LabVenture, Rik van den Boog de leiding in handen had. Keilman zag hij als een bekende investeerder en hij vertrouwde er daarom op dat het met zijn investering wel goed zou komen. Krol is ervan overtuigd dat Keilman Lab Venture heimelijk gebruikte om gelden door te sluizen. Als hij dat van te voren had geweten, had hij nooit in het investeringfonds geïnvesteerd. 
Eerder beweerde Krol dat er ook geld via Lab Venture zou zijn ‘weggesluisd’ naar Keilmans onderneming Eyecandy. Keilman kon enkele weken voor de zitting al met een forensisch onderzoeksrapport duidelijk maken dat deze zienswijze onjuist was. 
Keilman vindt dat Krol ‘uitzinnige logica’ hanteert en een poging doet om met een ‘totaal zinloze en onverantwoordelijke juridische exercitie’ zijn naam te besmeuren.
 
Tegen Rik van den Boog en Paul Brinks won Krol eerder een rechtszaak met betrekking tot zijn investering in Lab Venture. Van den Boog en Brinks gingen tegen de uitspraak in hoger beroep.