Minder jacht op frauderende bankiers

In de US is de laatste twintig jaar steeds minder jacht gemaakt op frauderende bankiers, Nederland krijgt klop, een positief verhaal over de Eurozone en meer in Newswatch

Het verschil met Duitsland wordt groter
Niet alleen op het voetbalveld werd Nederland met de neus op de feiten gedrukt, ook op de kapitaalmarkten kreeg Nederland slaag. Nadat dinsdag bekend werd dat de economie in Nederland in het derde kwartaal met 0,3 procent was gekrompen in vergelijking met een groei van 0,2 procent in de rest van Europa, steeg de rente op de Nederlandse staatsobligaties. De spread van Nederlandse staatsobligaties liep gisteren dan ook op en dat werd door velen met verbijstering gade geslagen. Is nu ook Nederland aan de beurt?
Bron: NOS Nieuws

 

Oeps!

Amerikaanse beurzen positief
Voorzover dat mogelijk is, trekt de wereld zich steeds minder aan de met zichzelf overhoop liggende Europeanen. In de Verenigde Staten leidde positief macro-economisch nieuws (hogere supermarktverkopen) tot een opleving op Wall Street.
Bron: Het Financieele Dagblad


Positief verhaal over de Eurozone!
"The economist Thomas Schelling began his 2005 Nobel Prize lecture with a famous declaration.  'The most spectacular event of the past half century is one that did not occur,' he said. 'We have enjoyed 60 years without nuclear weapons exploded in anger.' In the same way, the imminent collapse of the euro area will likely be the greatest non-event in recent financial history. In light of recent events in the euro area, in which “nuclear threats” of euro expulsion have been issued to Greece and borrowing costs have spiked to unsustainable levels for Italy, the European political and economic situation can perhaps best be understood through the game-theory analysis for which Schelling and Robert Aumann won their Nobel Prize."
Lees hier verder.


Vervolging van frauderende bankiers in US daalde laatste 20 jaar scherp
Geloof het mof niet, maar ondanks de kolossale problemen met het door de bonussen dolgedraaide bankwezen, blijkt uit de cijfers van Amerikaanse Ministerie van Justitie dat sinds 1991 het aantal vervolgingen voor frauderende bankiers scherp is gedaald. Het grootste verval vond plaats in de roemruchte jaren van George W. Bush. Onder Obama is het echter niet veel beter gesteld. De daling staat in scherp contrast met de stijging van het aantal justitiële vervolgingen voor andersoortige misdaden die onder Bush werd ingezet en door de regering Obama met verve werd volgehouden.
Bron: New York Times

 De verwijdering van Occupy Wall Street uit Zuccotti Park in Tweets
Dinsdag maakte de NYPD een einde aan het kampement van Occupy Wall Street in Zuccotti Park. Hoe het van uur tot uur toe ging is via de Tweets van vele mensen precies te volgen. Het brute ingrijpen van de mannen in het blauw wordt op deze website in foto's en tekstjes van maximaal 140 karakters aangrijpend verteld.

 

NYPD Blue in actie

Wat is er nu echt in de Eurozone aan de hand?
Wie even alle feiten over de bezittingen en schulden van de landen uit de Eurozone op een rij wil zien in overzichtelijke grafieken, is op deze webpagina op het juiste adres. Een aanrader om even te bekijken.

 

Het NOS-nieuws in 60 seconden: