Minder vacatures in The City

  Een baan vinden in het financiële hart van de wereld wordt steeds lastiger.

  Volgens wervingsbureau Astbury Marsden zijn er in het afgelopen jaar 35.115 nieuwe banen gecreëerd in The City of Londen. In 2011 werden er nog 52.025 nieuwe functies aangeboden in het grootste financiële zakencentrum van de planeet. Dat betekent een daling in het aantal vacatures van 35 procent.

  Echt als een verrassing komen de cijfers niet. De bancaire sector werd de afgelopen twaalf maanden gebezigd met een reeks schandalen die drukten op de winsten van de kredietinstellingen. De meest wijdverspreide fraude die in 2012 aan het licht kwam was de manipulatie van de interbancaire rente Libor, waar al verschillende banken voor gestraft zijn. Maar ook gebruikelijke calamiteiten als witwassen en woekerpolissen kwamen weer voorbij.

  Daarnaast zorgt de strengere regelgeving er tevens voor dat banken moeten krimpen. “Hogere kapitaaleisen zorgen voor meer kosten terwijl de omzet tegelijkertijd daalt wegens een aantal factoren, zoals de zwakke economie en de mindere handelsactiviteit”, verklaart Mark Cameron, een topman van Astbury Marsen. “Hoewel het normaal is dat de City bezuinigt tijdens mindere periodes, is 2012 wel opmerkelijk omdat banken grote structurele veranderingen doorvoerden, zoals het opheffen van hele afdelingen.” 


  The Centre for Economics and Business Research voorspelde dat het aantal banen in de City volgend jaar naar het laagste punt in bijna twintig jaar zal zijn gedaald. Dat lijkt een vooralsnog een realistisch vooruitzicht, want veel grootbanken zoals UBS, Credit Suisse en Deutsche Bank hebben het afgelopen jaar massaontslagen aangekondigd.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 241 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren