'Miskopen Ajax op conto Van den Boog'

4 Connecties

Relaties

TEG Van den boog Miskopen

Organisaties

Ajax
0 Bijdragen

De ontslagen hoofdscout van Ajax, Hans van der Zee, doet een interessant boekje open over het aankoopbeleid van de club. De schuld van alle miskopen, volgens hem: Rik van den Boog.

Waar hebben we dat eerder gehoord? Een grote organisatie, allerlei types die zich met de zaken bemoeien, miljoenen die over de balk worden gesmeten en Rik van den Boog die uiteindelijk de schuld krijgt als het misgaat.

Inderdaad, bij het faillissement van The Entertainment Group. Amsterdammer Van den Boog is nog niet van het ene debacle verlost, of hij krijgt het bij zijn nieuwe werkgever alweer voor zijn kiezen. Nu zou het weer aan hem liggen dat Ajax de afgelopen jaren de ene na de andere miskoop deed. Althans, dat beweren de ontslagen hoofdscout en zijn advocaat.

 

Indrukwekkend rijtje


In een zeer kritisch rapport door Uri Coronel in 2008 viel te lezen dat Ajax voortaan geen spelers meer zou moeten halen zonder dat ze uitgebreid gescout waren. Ook zou Ajax geen spelers meer kopen voor de breedte van de selectie – elke aankoop moest meteen een belangrijke speler zijn of er één kunnen worden.

Maar wat blijkt, nu Van der Zee ineens op staande voet ontslagen is? Van het rijtje indrukwekkende sterspelers Atouba, Kerlon, Mido, Pantelic, Tainio, Suk, Zé Eduardo, Lodeiro, Ooijer, El Hamdaoui en De Zeeuw werden alleen de laatste twee daadwerkelijk gescout en goed genoeg bevonden. Ooijer werd gescout en bleek te slecht, maar werd wel gehaald. Van de overige spelers wist Ajax nagenoeg niets toen ze kwamen. Wie dit wanbeleid noemt, drukt zich nog te zwak uit.

 

'Directie beslist'


Logisch dus, zou je zeggen, om dan als hoofdscout naar anderen te wijzen. Zeker wanneer je zelf de schuld krijgt. En dus zegt de advocaat van Van der Zee: “Niet de trainer of de scouts. De directie beslist.” Of dat waar is moet blijken tijdens een kort geding, dat volgende week woensdag dient. Interessant is het zeker – precies hetzelfde gedrag wordt Van den Boog namelijk verweten rond het TEG-faillissement. Al durft de curator dat nog niet hardop te zeggen.

Johan, doe er eens wat aan!