MKB-voorzitter Biesheuvel: Zwijgen Rutte is "slecht voor de exportpositie"

6 Connecties

Onderwerpen

MKB Hans Biesheuvel MKB Nederland

Personen

Mark Rutte

Organisaties

VVD Overheid

Kwastenkoning Hans Biesheuvel heeft als voorzitter van MKB-Nederland een duidelijke mening over het Polenmeldpunt van de PVV en het zwijgen van premier Rutte

Hans Biesheuvel heeft iedere ochtend een idee. Zo is hij. Biesheuvel is namelijk ondernemer, al van jongs af aan. "En dat gaat er nooit meer uit", zei hij vrijdagnacht in het radioprogramma van de NCRV, Casa Luna. De in juni 2011 benoemde MKB-voorzitter heeft enig recht van spreken. Hij bouwde een groot bedrijf op dat zich volledig toelegt op de doe-het-zelf markt in de Benelux. Kern van het assortiment van zijn bedrijf PGZ International: kwasten, rollers en andersoortige schilderparafernalia. Biesheuvel is ook investeerder. In 1990 richtte hij Habest Holding dat niet alleen MKB-ondernemingen adviseert, maar ook in die bedrijven investeert als de kansen groot genoeg zijn. Bieheuvel is 'geen man van feesten en partijen', zei hij een een eerder interview op zichzelf. 'Hard werken en jezelf niet op de borst kloppen', zo zegt Biesheuvel te zijn opgevoed. Hij is ook geen 'politiek gemasseerde man met fluwelen verhalen. Ik ben direct en niet altijd diplomatiek. Zo simpel is het.' Heel anders dan zijn voorganger en partijgenoot, de baantjesjager Loek Hermans.  

"Beschamend"

De 47-jarige kwastenkoning/investeerder/MKB-voorzitter Biesheuvel sprak in met zeer jeugdig klinkende stem in Casa Luna ook weer duidelijke taal. Met aanstekelijk enthousiasme sprak hij over ondernemerschap en onderstreepte hij het grote belang van de kleine ondernemers voor de Nederlandse samenleving. "99 procent van de Nederlandse economie is MKB". Om die economie te kunnen stuwen is een goed ondernemersklimaat voor nodig, zei hij. Tot zover geen verassingen. De ondiplomatieke directheid van Biesheuvel werd duidelijk toen het omstreden Polenmeldpunt van de PVV ter sprake kwam. Biesheuvel vindt het meldpunt "beschamend". "Ik lig niet vaak wakker, maar als ik dit zie...ja daar schaam ik me echt voor"   Hans Biesheuvel Biesheuvel meent ook dat Nederland op "zijn tellen moet passen". De reputatie van ons land in het buitenland is snel verslechterd en dat komt volgens de MKB-voorzitter niet alleen door het beschamende Polenmeldpunt, ook de discussie over het Schengenakkoord, de stoere praatjes van Jan Kees de Jager in Brussel ten aanzien van Zuid-Europese landen. De reputatie die Nederland aan het opbouwen is, ondermijnt volgen Biesheuvel export. Over het steeds pijnlijker wordende zwijgen van premier Mark Rutte over het Polenmeldpunt was Biesheuvel helder: "Ik vind dit niet goed voor de reputatie van Nederland, slecht voor de exportpositie." En: "Ik weet wel dat dit voor heel veel ondernemers een hele vervelende zaak is, die hebben daar echt last van" Biesheuvel is een VVD'er. Tot zijn benoeming tot voorzitter MKB-Nederland was hij de voorzitter van de landelijke VVD-commissie Economische Zaken en Innovatie. Vorig jaar liet Biesheuvel zich op BNR ook al eens kritisch uit over het kabinet Rutte dat zich volgens de MKB Nederland-voorzitter door Wilders laat gijzelen. Rutte heeft de laatste week last gekregen van beschietingen van de eigen troepen. Kwam er eerst een senator uit eigen gelederen die een PVV-kritisch boek schreef, ook VVD-EuroparlementariĆ«r Hans van Baalen liet zich in de voorbije week niet onbetuigd: "Na de Fitna-film speelt Geert Wilders weer met vuur en brengt opdrachten voor het Nederlandse bedrijfsleven in gevaar."
Eric Smit
Eric Smit
Mede-oprichter van FTM. Als voormalig professioneel squasher gewend om klappen te incasseren en uit te delen.
Gevolgd door 6214 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren