Moore woont in miljoenenvilla

2 Connecties

Relaties

MichaelMoore Occupy
0 Bijdragen

Michael Moore steunt al vanaf het begin actief de Occupy-beweging. Maar hoort hij zelf niet tot de 1 procent?

Zijn royale optrekje aan het water in een rijkeluisbuurt van Michigan doet dat in ieder geval wel vermoeden. De immense villa wordt door lokale makelaars getaxeerd op twee miljoen dollar. Het is sowieso geen verkeerd gebied om te wonen met buurtgenoten als Bruce Willis, Madonna en en ex-Chrysler topman Bob Eaton. 

Als deze taxaties realistisch zijn, behoort Moore in ieder geval tot de rijkste 1 procent van Michigan. Door de Occupiers te steunen, protesteert hij dus eigenlijk tegen een groep waar hij toe behoort. 

Films

Michael Moore staat bekend als een fel tegenstander van de liberale, Amerikaanse economie. Voor zijn antikapitalistische film 'Capitalism: A Love Story' ontving de documentairemaker een subsidie van Michigan van 1 miljoen dollar. Dat is toch wat merkwaardig want in 2004 bracht zijn documentaire Fahrenheit 9/11, een kritische film over de aanslagen op het World Trade Center, 222 miljoen dollar in het laatje. 

Op CNN confronteerde interviewer Piers Morgan de linkse activisit met de kwestie.“I need you to admit the bleeding obvious. I need you to sit here and say, ‘I’m in the 1 percent." Maar daar was Michael Moore het niet mee eens en bracht er tegen in“I’m not. I am devoting my life to those who have less and who have been crapped upon by the system.”