Nederland: claimparadijs

Goed nieuws voor advocaten: Nederland is nu definitief internationaal doorgebroken als claimland, Goldman Sachs bankiers cashen minder en Victor Muller wil verder met Spyker

Jerry Yang verlaat Yahoo

De legendarische internetondernemer Jerry Yang verlaat na 16 jaar het door hem opgerichte internetportaal Yahoo. Daarmee komt een einde aan tijdperk. Bij beleggers zal Yang vooral de geschiedenis in gaan als de man die het rampzalige besluit nam om het extreem goede overnamebod van Microsoft in 2008 af te slaan.

Bron: The Guardian

 

 

Nederland claimland
Hoewel massaclaims in het grootste financiële schandaal dat Nederland ooit trof - de woekerpolisaffaire - op een enkele na nog niet van de grond komen, blijkt Nederland voor internationale massaclaims steeds aantrekkelijker te worden. De Amsterdamse rechter heeft dinsdag voor het eerst een uitspraak gedaan in een schadezaak waarbij geen Nederlandse partijen betrokken zijn. Dit betekent volgens Het Financieele Dagblad, dat voor buitenlandse partijen de weg nu vrij is gekomen om claimzaken voortaan in Nederland af te handelen. In de zaak die voor het Amsterdamse Hof werd uitgevochten, eisten 12 duizend benadeelde beleggers - onder wie slechts enkele honderden Nederlanders - schadecompensatie van de Zwitserse verzekeraars Converium en Zürich Financial Services. Het Hof oordeelde dat een schikking van 58 miljoen dollar bindend is. Nederland is het enige land ter wereld waar de rechter zonder een gerechtelijke schadeprocedure een schikking voor alle slachtoffers binden kan verklaren.
Bron: Het Financieele Dagblad


2,7 miljard dollar minder voor Goldman Sachs bankiers
Vandaag zal bekend worden hoeveel dollars de bankiers van Goldman Sachs op hun rekening mogen bijschrijven. De winstmachine van Wall Street scoorde het afgelopen jaar het op een na slechtste resultaat van het decennium: slechts 3 miljard dollar. Analisten verwachten om die reden dat de bonussen, salarissen en opties dit jaar 2,7 miljard lager zullen uitvallen in vergelijking met vorig jaar.
Bron: The Telegraph


Recordomzet ASML in 2011
Nederlands high tech-hoop in bange dagen - chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven - heeft in 2011 een recordomzet behaald. De opbrengsten kwamen uit op 5,65 miljard euro.
Bron: De Volkskrant


Muller wil verder met Spyker
Swedish Automobile ceo Victor Muller heeft te kennen gegeven verder te willen met het hem resterende - en chronisch verlieslatende - bedrijfsonderdeel Spyker. Hij zegt het bedrijf uit te willen bouwen met overnames. "Met het verlies van Saab Automobile AB heeft het bedrijf zijn perspectieven drastisch zien veranderen en we zullen ons daar aan moeten aanpassen. We kijken momenteel naar de opties die Swan heeft. Gesprekken over een mogelijke verkoop van de Spyker-activiteiten duren voort. Maar het behoud en uitbreiding van de Spyker-activiteiten door middels van acquisities is een alternatief dat we overwegen," aldus Muller tegenover Dow Jones. Muller heeft ook een alternatieve Raad van Commissarissen nodig. De drie zittende leden stapten nadat hij onenigheid met ze kreeg.
Bron: Dow Jones Nieuwsdienst / FDHet NOS-nieuws in een minuut: