Newswatch

3 Connecties
0 Bijdragen

Het nieuwsoverzicht van vanochtend. Met een duurzaam Unilever, Facebook dat de concurrentie weer eens aanvalt en nieuw gedoe rond DSB. En hoe is het met de Ieren?

 

Unilever gaat duurzaam

Mark Rutte mag met zijn kabinet dan niet bepaald de nadruk leggen op duurzaamheid, een voormalige werkgever van de minister-president doet dat wel. Unilever-voorman Paul Polman zegt vandaag in een interview met het FD dat zijn bedrijf binnen tien jaar de CO2-uitstoot met de helft wil verminderen. Daarvoor heeft hij vijftig doelen opgesteld, zoals het gebruiken van milieuvriendelijke verpakkingen en grondstoffen en het beter wijzen van klanten op hun energieverbruik. “Als Europa zo blijft consumeren hebben we drie planeten nodig.”
Bron: FD

Curatoren DSB onder vuur

Een nieuw hoofdstukje in het DSB-faillissement dient zich aan. Curatoren Rutger Schimmelpenninck en Joost Kuiper liggen onder vuur bij de Vereniging Cliënten van Financiële Instellingen (VCFI). Voorzitter Joost Hardeman van die club heeft bij de rechter gevraagd om vervanging van de curatoren, omdat ze niet goed zouden omgaan met de klanten die DSB nog heeft. Volgens de wet mogen klanten namelijk betalingen die ze nog aan de failliete bank moeten doen verrekenen met het geld dat ze nog tegoed hebben, maar Schimmelpenninck en Kuiper zouden dat negeren. En klanten die uitstaande betalingen verrekenen onterecht aanmelden als wanbetaler bij het BKR.
Bron: De Telegraaf

Facebook valt aan

Netwerksite Facebook komt met een eigen emaildienst. Oprichter Mark Zuckerberg maakte op een bijeenkomst in San Francisco bekend dat de site een applicatie invoert waarbij gebruikers hun teksten, chatberichten en mails in één programma kunnen lezen, schrijven en versturen. Met de dienst gaat Facebook verder de concurrentie aan met grootmachten als Microsoft en Google. Vooral die laatste heeft er een concurrent bij, voor Gmail. Slechte timing: kort nadat Zuckerberg de nieuwigheid bekend maakte, lag Gmail een tijdje plat.

Bron: BBC

En hoe is het in Ierland?

Het lijkt vandaag D-day voor de kwestie-Ierland. De hele Europese Unie probeert de Ieren ervan te overtuigen gebruik te maken van het noodfonds en zo een financiële ineenstorting te voorkomen. Hoewel de druk op het land gisteren stevig toenam, hebben de Ieren nog steeds niet de aangeboden bail-out geaccepteerd. “Het is belangrijk dat soevereine landen zelf de controle houden over belangrijke issues”, motiveerde Europese Zakenminister Dick Roche de weigerachtige houding. Afwachten of de Ieren vandaag wel overtuigd kunnen worden.

Bron: Wall Street Journal