Newswatch 27 dec 2010

  Lehman-profeet waarschuwt voor tweede crisis, Chodorkovksi opnieuw veroordeeld en Amerikaanse uitgever Hearst aast op uitgever Quote en Elle.

  Lehman-profeet: tweede crisis op komst

  De lage rente is het vuurtje onder wat mogelijk uit zal monden in een vuurstorm, een nieuwe kredietcrisis. Dat denkt David Einhorn, een hedgefonds-manager van Greenlight Capital. De lage rente verhoogt de kans dat regeringen teveel geld lenen en in een 'debt trap' vallen. Einhorn waarschuwde enkele jaren geleden voor de val van Lehman. Zijn Greenlight heeft een rendement van 21 procent geboekt sinds de start in 1996. In de hedgefonds-wereld geniet hij hoog aanzien.
   
  Bron: Telegraph 
   
   
  Chordorkovski opnieuw schuldig bevonden
  In het omstreden proces rond oliebedrijf Yukos en zijn eigenaar Michahil Chordorkovski is voormalig olie-miljardair maandag opnieuw schuldig gevonden. Officieel draait de zaak om gestolen olie, maar in feit is het een politieke zaak. Chordorkovski is een fel criticus van het Kremlin, met name premier (toen nog president) Poetin was regelmatig het slachtoffer van zijn hoon. Volgens eerste berichten zouden buiten de rechtbank spandoeken hangen met teksten als 'Iedereen kan een Chordorkovski worden'.
   
  Meer nieuws volgt.
   
  Bron: Handelslatt 
   
   
   
  Uitgever Hearst aast op titels Lagardere
  Drie weken na de aankondiging van Lagardere om zijn tijdschrifttitels (waaronder Elle) te verkopen, lijkt de zaak al beklonken. Volgens berichten in de Franse pers zou de uitgever in exclusieve besprekingen zijn verwikkeld met de Amerikaanse uitgever Hearst (o.m. Cosmopolitan, Harper's Bazaar). Analisten ramen de verkoopprijs van de uitgeefdivisie Hachette Filipachi op 450-500 miljoen euro. In Nederland heeft Hachette de titels Quote, Elle, Red en Santé.
   
   
  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren