Newswatch

Lemmy van Motorhead wil een prostitutie-index, Feijenoord zou handelen in voetbalkindjes, hypotheken moeten eindelijk eens worden afgelost en Unilver floreert in China. Dit is newswatch van donderdag 3 februari.

‘Feijenoord doet in kinderarbeid’

 

Feyenoord heeft Chelsea vorig jaar gewaarschuwd om jeugdspeler Nathan Ake (15) niet weg te lokken uit de voetbalacademie op Varkenoord. De KNVB onderzoekt de rol van voetbalmakelaar Daan Kramp , die Ake al op 15-jarige leeftijd diverse malen zou hebben meegenomen naar het trainingscomplex van Chelsea. De PvdA heeft vragen gesteld aan sportminister Schippers en noemt de handelswijze ‘kinderarbeid.’

 

Bron: NOS Radio 1.

 

Motorhead-zanger wil prostitutie-prijsindex

 

Lemmy Kilmister, bassist en voorman van hardrockformatie Motorhead, heeft een betere indexmeter dan de hamburger-meetlat van The Economist. De prijs van hoerenbezoek in landen blijkt een betere graadmeter voor de economische waarde van een land dan de internationale prijsvergelijking van Big Mac’s.

 

‘Als ik Nederland naar de hoeren ga, betaal ik overal hetzelfde. Honderd euro. In Duitsland 150 euro. De Portugezen spreiden hun benen voor veertig euro. In Griekenland kun je voor dat bedrag de hele dag kezen. Het is jammer dat de Europese toezichthouders de prijs van prostitutie niet officieel als indexcijfer presenteren.’

 

Bron: VPRO GIDS

 

Hypotheek moet worden afgelost

 

Nederlandse banken en verzekeraars willen dat hypotheken voor 50% worden afgelost in dertig jaar. Dat aflossen kan ook door in dertig jaar minimaal de helft van de woningwaarde bij elkaar te sparen. Het is een alternatief voor de in hun ogen veel te zware ingrepen die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bepleit. In een AFM-voorstel wordt het huizenkopers verboden niet meer te lenen dan 112% van de aanschafprijs van de woning. Dat bedrag moet in zeven jaar worden teruggebracht tot 100% van de aankoopprijs.

 

Bron: Financieele Dagblad

 

En daar is The Daily.

 

Gaat Murdochs i-padkrant, die 60 miljoen dollar gaat kosten, winstgevend worden? De lancering van The Daily ging redelijk in stilte, maar hij is er. De krant lijkt inhoudelijk op The New York Post: veel sport, nieuws en gossip, en dagelijks een groot verhaal over een app. Opvallend: de krant is niet rechts, niet links, maar gematigd-progressief. Marktvorsers verwachten een succes. Vraag blijft: hoe groot is de happy few?

 

Bron: The Daily

 

Chinezen helpen Unilever

 

De buiken van de groeiende middenklasse in opkomende markten moeten worden gevuld en Unilever profiteert ervan. De nieuwe wingewesten zorgden voor beter dan verwachte winstcijfer bij het levensmiddelenconcern. De volumegroei in het laatste kwartaal van 2010 kwam uit op 5,1 procent. Topman Paul Polman spreekt van ‘een sterke volumegroei, vooral in opkomende markten’. Ondanks de omzetpiek van dik 5 % daalde de brutomarge als gevolg van hogere grondstofprijzen.

 

Bron: De Telegraaf