Newswatch 31 jan 2011

4 Connecties

Relaties

Davos

Organisaties

Goldman Sachs Group

Locaties

China

Werkvelden

Banken
0 Bijdragen

Analist voorspelt bankencrisis in 2015, maar 'Davos' is doof. Lloyd Blankfein (ceo Goldman Sachs): + $3,6 miljoen. Chinese banken lenen geen geld meer uit. Ruzie gokbaas Macau opgelost.

Eenzame analist waarschuwt Davos voor bankencrisis 2015

Terwijl de wereldleiders in Davos rond het haarvuur keuvelen over de wereldeconomie en deals proberen te sluiten, probeert een hotel verderop een analist de stemming te bederven. Het is Barrie Wilkinson, partner van het adviesbureau Oliver Wyman. 'De fundamenten zijn helemaal niet aan de orde gekomen', zegt hij. 'Alle dingen die de vorige crisis hebben veroorzaakt, de losse monetaire politiek en de onevenwichtigheden op de handelsbalansen, zijn nu nog erger dan voorheeen.'
 
In het kastesysteem van het World Economic Forum bungelt Wilkinson ergens onderaan. Dus clashte zijn boodschap met de optimistische stemming van de Davos-gangers. Zijn rapport liegt er niet om en ook andere analisten laten weten eerst bezorgd te zijn geweest, maar door het onnozele optimisme van de hoogegeplaatsten nu 'terrified' te zijn. 
 
Bron: Bloomberg 
 
 
 
Goldman Sachs-ceo krijgt salarisverhoging
Wat doe je als raad van commissarissen als je topman onder publiek vuur ligt? En als de SEC een procedure is begonnen wegens bedrog? Juist, je geeft hem een flinke salarisverhoging. Ceo Lloyd Blankfein kreeg over 2010 $13,2 miljoen 'compensatie', zoals dat heet. Maar liefst $3,6 miljoen meer dan vorig jaar. Niet iedereen bij Goldman Sachs kreeg een hoger salaris.
 
 
 
 
 
Chinese banken lenen geen geld meer uit
Enkel grote Chinese banken zijn in de laatste week van januari gestopt met het uitlenen van geld. Ze hebben hun quota voor januari overschreden. De Chinese centrale bank probeert er alles aan te doen om de inflatie en vastgoedbubble te controleren. 
 
 
 
 
Chinese gokbaas trekt rechtszaak tegen eigen familie in
De rijkste gokhuismagnaat van China, Stanley Ho, heeft ruzie met zijn familie. Inzet: de controle over zijn miljardenbedrijf.
 
Ho staat bekend als de rijkste en machtigste man van Macau. Sinds de jaren vijftig geldt de voormalige Portugese enclave als een broeinest  van gokhallen, drugssmokkel en prostitutie. De casino-business heeft vier keer de omvang van Las Vegas.
 
De verzwakte Ho beschuldigde een deel zijn 17 kinderen en 4 (ex-)vrouwen ervan de controle over zijn gokbedrijven te hebben 'gestolen'. Het gaat om miljarden dollars. Maar in een onverwachte en merkwaardige wending van de gebeurtenissen heeft Ho ineens de rechtszaak die hij tegen zijn kinderen had aangespannen ingetrokken. Zijn vermogen wordt nu verdeeld over de verschillende families.
 
Heerlijke soap uit het Verre Oosten.