Overnamemarkt leeft op

2 Connecties

Relaties

M&A OverFusies.nl
0 Bijdragen

Sterke groei M&A-markt; Blackrock vaagt pensioenbeheer Nederland weg; VS stevent op faillissement af en EU beperkt vrijheid van financiële meningsuiting. Plus: huizenmarkt is horrorshow, maar Duitsland boomt. En what about Facebook....?

Meer Nederlandse overnames voor minder geld

Het aantal overnames is met 15 procent gestegen in het eerste halfjaar van 2011. Dat blijkt uit onderzoek van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. De stijging is vooral te danken aan overnames in het middensegment van de markt, want de totale dealwaarde is juist afgenomen. De verkoop van ING Direct USA voor €6,3 miljard was de grootste deal van een Nederlands bedrijf in het eerste halfjaar. De beursgang van staalbedrijf Aperam de grootste deal op Nederlandse bodem.

De database van OverFusies.nl toont meer interessante ontwikkelingen, bijvoorbeeld over de meest actieve partijen en dealmakers. Marktcijfers over de eerste helft van 2011 zijn gratis te downloaden.
 
 
Blackrock verdringt pensioenbeheerder Syntrus Achema
Mooie primeur in het Financieele Dagblad. Pensioenbeheerder Syntrus dreigt in korte tijd circa €18 mrd aan beheerd vermogen kwijt te raken. Dat is een derde van het totaal van € 52 mrd. Dat bevestigen bronnen uit de pensioenwereld in Nederland tegen de krant. Terwijl het Utrechtse Syntrus wegzakt maakt het Amerikaanse BlackRock een opmars. Dat komt onder andere omdat het pensioenfonds voor de Detailhandel het pensioenvermogen van circa € 8 mrd overbrengt van Syntrus naar BlackRock.
 
Amerikaanse regering werkt aan Plan B voor eigen failliet
De VS dreigt binnenkort niet langer zijn rekeningen te kunnen betalen als het Congres het wettelijke kredietplafond niet verhoogd. Op 2 augustus schieten de staatsleningen door de grens van $14,3 biljard. FED-president Ben Bernanke waarschuwt dat er een catastrofe ontstaat als de VS zijn schulden en andere verplichtingen niet kan nakomen. Het gevoel van urgentie ontbreekt echter nog in Washington: beide partijen proberen politieke munt uit de situatie te slaan. De regering probeert nu buiten de partijen om iets te vinden om het begrotingsgat van $134 miljard in augustus te dichten.
 
 
'Europa beperkt vrijheid financiële meningsuiting'
Niet iedereen is positief over het Europese plan om de macht van Amerikaanse kredietbeoordelaars te beperken. De Britse journalist en commentator Amrose Evans-Pritchard vindt dat er weinig mis is met de analyses van Moody's, Fitch en S&P. Hij ziet de EU afglijden naar repressie van onwelgevallige zaken. Lezenswaardig, maar lees vooraal ook deze column van Peter Verhaar over dit onderwerp. 
 
Oorlog! Facebook belaagd
Op het web woedt sinds de komst van Google+ een nieuwe oorlog: die tussen Google en Facebook. Ofwel: wie weet de hegemonie op het gebied van sociale netwerken te verwerven? Maar ineens zijn er weer andere partijen in zicht: StumbleUpon en LinkedIn bijvoorbeeld duiken op als grote traffic generator. Analyse van het onvolprezen Techchrunch. Het werpt ander licht op de komst van Facebook op de beurs. Het bedrijf is gewaardeerd op meer dan $50 miljard. 
Bron: Techcrunch 
 
 
Lees of scan ook: