Mubarak travel inc.

De Franse premier Fillon kreeg een betaalde vakantie van Hosni M., Nederlanders popelen om weer naar de Rode Zee af te reizen, de nieuwe iPad van Apple en meer in Newswatch van woensdag 9 april

Vakantie op kosten van Hosni
De Franse premier François Fillon heeft als een van de laatste buitenlandse politici nog even kunnen genieten van het Egyptische Ancien Régime. Hij deed dit zelfs geheel op kosten van zijn gastheer,de Egyptische president Hosni Mubarak. Fillon en zijn gezin verbleven de laatste week van 2010 in de zuid-Egyptische stad Aswan, die ongeveer 80 kilometer verwijderd ligt van Egyptologisch bedevaartsoord Luxor. De bekentenis van Fillon komt op een gevoelig moment. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie ligt al weken onder vuur sinds bekend werd dat zij eind december met de privéjet van een Tunische zakenman naar Tunesië was gevlogen voor een vakantie. De zakenman bleek innige banden te onderhouden met de gevluchte Tunesische president Zine al-Abidine Ben Ali.

Bron: de Volkskrant


Terug naar Egypte
Mubarak of iemand anders, Nederlanders willen intussen zo snel mogelijk hun plekje aan de stranden van de Rode Zee weer innemen. De reisbranche maakt zich op voor een snelle terugkeer.

Bron: de Telegraaf


Nieuwe iPad is in productie
De nieuwe iPad wordt dunner, lichter, sneller en zal een ingebouwde camera bevatten. Dat zijn in het kort de verbeteringen die Apple op zijn megeseller heeft aangebracht en die via de Wall Street Journal nu op straat liggen.

Bron: the Wall Street Journal


Saudische Olie sneller op?
Een Amerikaanse diplomaat is/was ervan overtuigd dat de oliereserves van Saudi Arabië met 40 procent worden overdreven. Dit blijkt uit een van de Amerikaanse diplomaten cables die via Wikileaks en in dit geval de Britse krant the Guardian naar de buitenwereld lekte. Volgens de Amerikaanse diplomaat betekent dit dat 's werelds grootste olieleverancier niet genoeg olie omhoog kan blijven pompen om de stijgende vraag tegemoet te komen waardoor olieprijzen in de nabije toekomst de pan uit zullen rijzen. Uit de berichten wordt duidelijk dat het waarschijnlijk is dat de wereldwijde olieproductie al in 2012 zijn hoogtepunt bereikt. Dat punt staat ook wel bekend als peak oil.

Bron: the Guardian


Lijkje spelen vult inkomen acteurs aan
'Corpse duty' wordt het genoemd. Voor lijk spelen in een van de vele series of films die in Hollywood worden geproduceerd. Het is niet het meest populaire baantje onder acteurs, maar vanwege het toenemende gebrek aan levende rollen, zoeken veel acteurs hun toevlucht in het voor dood spelen. De geweldtrend in Hollywood speelt ze gelukkig in de kaart. Er zouden meer lijkenrollen dan ooit beschikbaar zijn.

Bron: the Wall Street Journal