S&P's waarschuwt Amerika

3 Connecties

Personen

Barack Obama

Organisaties

Ajax Philips
0 Bijdragen

De kredietbeoordeling van de VS zou binnenkort wel eens omlaag kunnen gaan, Philipstopman Frans van Houten bekritiseert zijn voorganger, Guusje ter Horst sloopt hbo-bestuurders en Rik van den Boog slaat terug. Newswatch!

Een serieuze waarschuwing voor de regering-Obama en de Republikeinen waarmee de president al rollebollend tot een budget-deal probeert te komen. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's gaf gisteren een negatieve outlook mee voor de AAA-rating van Amerikaans staatspapier. Dat betekent dat de kredietstatus in de toekomst wel eens verlaagd zou kunnen worden als er niets aan de forse staatsschuld gewerkt wordt. Wereldwijd kregen de beurzen een klapje van de waarschuwing, die grote gevolgen kan hebben. Maar de prijzen voor 10-jarige obligaties gingen juist omhoog: beleggers verwachten dat S&P's de kans groter maakt dat de politici nu eindelijk een duidelijke uitweg uit de schuldencrisis zullen vinden. 
 
HBO-bestuurders krijgen geen bonus meer
 
Het moet afgelopen zijn met de omzetgerelateerde bonussen voor bestuurders in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Dat zegt Guusje ter Horst, voorzitter van de HBO Raad, vandaag in een interview met de Volkskrant. Voortaan alleen nog bonussen afhankelijk van het aantal studenten, om InHolland-toestanden te voorkomen.
 
Philipstopman: kritiek op Kleisterlee
 
Frans van Houten is nog geen maand geleden Gerard Kleisterlee opgevolgd als baas bij Philips, maar hij lijkt meteen al van plan stevig met het beleid van zijn voorganger te breken. Werd gisteren al bekend dat de Philipstelevisie straks verleden tijd is, na de presentatie van de jaarcijfers gaf Van Houten kritiek op Kleisterlee. Philips is een veel te complex bedrijf geworden waarin een weinig gunstig investeringsklimaat heerst, aldus de neo-CEO. Oftewel: het Amsterdams/Eindhovense bedrijf gaat het helemaal anders doen...
Bron: FD
 
Van den Boog slaat terug
 
“Het gaat verdomme heel goed met Ajax” en “Ik ben schandalig behandeld”. Flinke woorden van de vertrekkende Ajaxdirecteur Rik van den Boog, deze week in Nusport. De gewezen bestuurder haalt – eindelijk – een keer flink uit naar Johan Cruijff en zijn trouwe vazallen in de club en in de media. De invloed van Cruijff, daar waren ze in Amsterdam wel uitgekomen, aldus Van den Boog, als de legende er niet zo op had gehamerd dat al het personeel vervangen had moeten worden. 
Bron: Nusport
 
Plus: het NOS Nieuws in 60 seconden