Marks & Spencers topman Marc Bolland slaat psychedelische poptaal uit tijdens persconferentie, eerste tegenvaller voor Jan Kees de Jager, bigger is not always better en ING brengt twee verzekeraars naar de beurs

Marc Bolland slaat poptaal uit
De Britse pers hoorde gisteren tijdens de persconferentie van Marks & Spencer op van de merkwaardige teksten die de nieuwe Nederlandse topman begon te prevelen. Halverwege de persconferentie over de nieuwe strategie van het bedrijf boog Marc Bolland voorover en sprak de volgende woorden: "There's nothing new around the sun, Everything you think of has been done; All been done before your time; Sometime or another by someone and his brother." Bolland bleek te citeren uit een liedje van de psychedelische popgroep uit de jaren zeventig, Soft Machine.
Daar was de journalist van the Daily Telegraph wel van onder de indruk, echter, dat Bolland deze tekst gebruikte om een vraag over de meubeltak van het bedrijf te beantwoorden, legde vooral een handigheid bloot die hem wellicht zijn controversiële salaris van 15 miljoen pond per jaar waard maakt...
 
 
 
Niet een, maar twee beursgangen voor ING
Alsof het niet op kan: ING splitst in een dubbele beursgang zijn verzekeringsactiviteiten van zich af. De Europese verzekeringspoot, waaronder natuurlijk Nationale Nederlanden, wordt van de Amerikaanse gescheiden. Het door de Nederlandse Staat ondersteunde ING moest op last van de Europese Unie de verzekeringsactiviteiten scheiden van de bank. Er is volgens topman Hommen al sprake van een operationele scheiding. De Amerikaanse activiteiten zullen zich meer gaan richten op pensioenen. Hommen houdt ook de mogelijkheid open dat de bedrijven alsnog als een geheel naar de beurs worden gebracht. Ergens in 2012 zal de exit plaatsvinden. Het is voor ING te hopen dat het verzekeren tegen die tijd weer in de lift zit. Het resultaat van ING werd dit kwartaal gedrukt door een afschrijving van 671 miljoen op de verzekeringsactiviteiten.
 
 
 
 
Eerste financiële tegenvaller De Jager
Jan Kees de Jager incasseert incasseert zijn eerste financiële tik. Het Centraal Planbureau berekende dat het begrotingstekort hoger zal zijn dan waarmee het kabinet tot nu toe rekening hield. Een van de peilers onder het regeerakkoord van Rutte en zijn (voornamelijk bejaarde) mannen is het begrotingsevenwicht. De Jager beweerde voor BNR Nieuwsradio dat dit 'geen tegenvaller' is. Wat volgens hem wel tegenviel is de economische groei.
 
 
 
Amerikaanse winkels worden kleiner
Bigger is not always better. Tot deze conclusie zijn veel Amerikaanse retailers nu ook gekomen. De economie draait nog steeds niet al vroeger en om kosten te besparen zijn ze winkels aan het verkleinen. Tijdelijke wanden worden in de winkels geplaatst zodat winkelruimte gebruikt kan worden voor opslag. Of zoals de CEO van retailconsultant Envirosell zegt: 'We have reached the apogee of the big box, meaning that we can’t grow the store or the shopping mall any bigger, or get any more time or money out of somebody’s pockets.”