De Europese schuldencrisis staat op het punt van escaleren, laaielichters in het van team Wilders, woekeraar Scheringa zou het wel weten als hij het bij Ajax voor het zeggen had en topsalarissen van Britse bankiers worden verdubbeld

Europese schuldencrisis escaleert
Terwijl de financiële markten het staatspapier uit Ierland, Portugal en Griekenland steeds verder afprijzen, de spanning onder de lokalen toeneemt, 
slaken Europese politici steeds dreigender taal uit.
De Ieren houden vol dat ze het allemaal onder controle hebben en weigeren hulp te aanvaarden, hoewel de kans niet onaanzienlijk is dat de Ierse problemen overslaan op Portugal, Spanje en daarmee de rest van de Eurzozone. The Guardian schrijft dat binnen enkele dagen de financiële 'hit squads' van het IMF en de Europese Centrale Bank in Dublin zullen worden geparachuteerd. 
Oostenrijk zet intussen de hakken in het zand en weigert nog langer steunbetalingen richting Athene te sturen. De Oostenrijkse minister van Financiën stelt vast dat aan bereidheid van de Grieken om belasting te betalen, weinig is veranderd. De doelstellingen die de EU eerder dit jaar aan Griekenland stelde, werden niet gehaald. Dat veroorzaakte ook bij de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schauble, grote irritatie: 'Griekenland heeft van de solidariteit van Europa en Duitsland mogen genieten, maar solidariteit is nooit eenrichtingsverkeer'.
 
Bron: Telegraph
 
 
Flessentrekkers in de PVV
Geert Wilders heeft amper zijn geperoxideerde hoofd uit de buigstand op kunnen heffen, of hij wordt alweer met een ander personeelsprobleem geconfronteerd. Kamerlid James Sharpe werd in 2008 in Hongarije veroordeel voor het misleiden van consumenten, zo onthulde Powned gisteren. Het bedrijf van Sharpe gebruikte onder andere stockfoto's van vrouwen die niet voor dating beschikbaar waren. Overigens blijkt 'dating' volgens Geen Stijl een eufemisme te zijn. Tegenover Powned ontkende Sharpe hartstochtelijk: 'Er klopt niks van. Onzin, echt onzin. Zijn bedrijf Digitania zou niets verkeerds hebben gedaan: 'Niks aan het handje.' In Hongarije denken rechters daar anders over. Vanochtend werd duidelijk dat de onderneming van Sharpe ook dit jaar werd veroordeeld. Wilders heeft laten weten dat hij de veroordelingen in Hongarije, een 'administratieve sanctie', niet zo zwaar opneemt. 
PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel kwam enkele dagen eerder voorzichtig in het nieuws toen bekend werd dat hij bechuldigd wordt van faillissmentsfraude. 
 
Bron: Powned
 
 
Gratis tips van Dirk
Dirk Scheringa kiest weer eens voor een mediamoment door in de Telegraaf op te nemen voor Johan Cruijff. Net als JC en verschillende oud-spelers van Ajax, pleit hij voor 'meer voetbalverstand' in de directie van de beursgenoteerde voetbalclub. 'Bij mij zou er nooit een commerciële man in de directie zitten. En zelfs geen financiële', zegt de Weste-Friese woekeraar. Hij vindt de aanwezigheid van een technisch directeur, iemand die gelouterd is in de voetballerij, het 'allerbelangrijkste'. 
Welicht dat Dirk ook nog wat zakelijke tips heeft voor zijn oude woekerconcurrent Aegon, de shirtsponsor van Ajax (en net als Dirk, heel eerlijk over later).
 
 
 
HSBC verdubbelt salarissen van de top
Het basisloon van de enkele honderden topverdieners van de Britse bank zal waarschijnlijk worden verdubbeld. De toenemende tegenstand van politiek en toezichthouders op de grote bonussen, dwingt de bank een andere route te bewandelen om zijn 'toptalenten' blijvend aan zich te kunnen binden. In Hong Kong wordt er al volop geklaagd bij HSBC. Daar was de bank niet in staat om 15 mensen in te huren vanwege de 'strenge regels' van de toezichthouder op het toekennen van bonussen.