Newswatch

De Hilton's spioneerden, geven ze toe, Calvijn moet actief worden op de huizenmarkt, de Zwitserse vlucht-routes worden geblokkeerd en Frans tegengeluid om euro te redden. Dit is Newswatch 23 december

 

 

 

Hilton krijgt corporate babysitter

De Hilton-hotel keten krijgt een paar waakhonden die erop moeten toezien dat de slaaphuizen geen luxe-uitstraling krijgen die enigszins gelijken op de W-brand van het concurrerende Starwood. Dit is een van de bizarre uitkomsten van een rechtszaak tussen de twee hotelmerken. Starwood startte een juridische loopgraven oorlog tegen Hilton, nadat twee ex-medewerkers geheime informatie over het lanceren van een Starwood-luxe-lijn wilde aanwenden bij het opzetten van een zelfde merk voor Hilton.

 

Bron: The New York Times

 

Calvijn moet huizenmarkt regeren

Het protestant-gristelijke dagblad Trouw juicht om de dalende huizenmarkt. In een tegendraads commentaar ageert de voormalige verzetskrant tegen de mythe dat we met welvaartsgroei altijd verder komen. Dat de waarde van onze woningen afneemt is misschien vervelend, maar hoort bij het eb en vloed van het kapitalisme. ‘Het besef dringt door dat op de huizenmarkt de bomen niet tot in de hemel groeien. Dat werd tijd.’

 

Bron: Trouw

 

Pensioen even gered

Het eb en vloed van de pensioenfondsen meldt weer positieve tijdingen. De stijging van de beurs en de oplopende rentestanden hebben de aangetaste dekkingsgraden de afgelopen maanden sterk verbeterd. DNB, de financiële zedenmeester voor de pensioenfondsen, komt met goede berichten, nadat we even op een Apocalyps af dreigden te stomen. De oudedag-reserves van de metaalbond, een van de grootste crisislijders, staat inmiddels alweer bijna op 97% dekkingsgraad.

Bron: Het Financieele Dagblad

 

Zwitserland-route aangepakt

De voormalige UBS bankier Renzo Gadola is deze week in Miami voorgekomen op verdenking van het opzetten van een Zwitserse belastingontduik-route voor een Amerikaanse klant. Van de mogelijke veroordeling van de Zwitserse krijtstreep zou wel eens een precedentwerking kunnen uitgaan. Gadolo werd vorige maand in Miami gepakt en werkt mee met de Amerikaanse autoriteiten. Amerika jaagt op belastingvluchtelingen en aast vooral op geniepige bankroutes naar het fiscaal vrolijke Alpenland.

 

Bron: Wall Street Journal

 

Lagarde heeft ook Euro-hulpplan

Het debat over het redden van de Euro kent een nieuw inzicht. Na de Duitse opmerkingen over de te grote tekorten, komt de altijd lucide Franse minister van financiën, Christine Lagarde, met een mooie nuance. We moeten niet alleen op de uitgaven letten, maar ook op de inkomsten, zegt ze. De budgetten zijn heilig, maar Europa zou ook groei moeten stimuleren en gezamenlijke belastingmaatregelen moeten initiëren.

 

Bron: Suddeutsche Zeitung