© MW2015

Het nieuwe FTM

1 Connectie

Organisaties

Follow the Money
24 Bijdragen

We zijn drie weken live met onze nieuwe site en we hebben van jullie veel feedback op ons nieuwe platform gekregen. Wat hebben we daarmee gedaan en wat gaan we nog doen?

Naast de vele positieve reacties, kregen we ook kritiek, suggesties, opmerkingen en een heleboel vragen.

Een website is eigenlijk nooit af en daarom hebben we gekozen voor een soft launch op maandagavond 8 februari. 

Naast bugs zijn er ook wensen voor de optimalisatie van FTM.nl. De bugs zijn gelukkig niet voor iedereen merkbaar, en de ene bug heeft een hogere prioriteit dan de andere. Onverwachte problemen ontstaan soms doordat er tegenwoordig zoveel verschillende platforms, browsers en apparaten zijn. Voorop staat dat we je als lezer graag een prettige gebruikservaring willen bieden. En natuurlijk moet ook de redactie op een efficiënte manier kunnen werken. 

De komende weken gaan we de site verder optimaliseren, zodat het navigatiegemak en de gebruiksvriendelijkheid voor jullie toeneemt. Dit varieert van kleine aanpassingen tot het verbeteren van functionaliteiten.  

Betaalde content

Intussen hebben we de eerste artikelen achter de zogenoemde 'betaalmuur' geplaatst. Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost veel tijd en geld. Daarom moet je voor een deel van onze artikelen betalen. Dit kan door een artikel los te kopen met Blendle, of door lid te worden. Daarmee steun je ook nog eens de missie van Follow the Money: het aan de kaak stellen van misstanden door middel van onderzoeksjournalistiek en het entameren van debat over zaken die het verdienen ook eens van een andere kant te worden belicht. 

Reacties

Veel klachten gaan over de reactie-functionaliteit op de site. Deze is inderdaad nieuw en vervangt het vertrouwde Disqus (onder oude artikelen zijn de reacties overigens nog in Disqus te lezen). Wij begrijpen dat het even wennen is, zeker met het aanmaken van een nieuw account. Maar met het oog op de toekomst willen we juist onze bezoekers nog meer bij de activiteiten en onderzoeken van Follow the Money betrekken en daarom waarderen we juist jullie input. We willen dat dat in een veilige, vertrouwde omgeving gebeurt, waar intelligent en inhoudelijk debat op het scherpst van de snede kan worden gevoerd, maar waar  mensen elkaar ook in hun waarde laten en op een fatsoenlijke manier de degens kruisen.

Die inhoudelijk bijdrages zie je ook elders terug. Zo lichten we regelmatig lezersreacties uit op de homepage. Daarnaast hebben we plannen voor het maken van panels over specifieke thema’s/onderwerpen, en daarin spelen bezoekers die regelmatig reageren een voorname rol. 

Er zijn al wat verbeteringen doorgevoerd in de reactiefunctionaliteit. Zo zijn de velden vergroot, is de filtering op reactie-rating ook mogelijk zonder inlog, is de diepte van de draden opgerekt en is het duidelijk waarop een bepaalde reactie geplaatst is. Daarnaast zijn de gegeven reacties nu inzichtelijk in je profiel.

In de komende tijd gaan we er o.a. voor zorgen dat de filtering verder wordt geoptimaliseerd.

Shouts

Naast reageren onderaan de webpagina, kunnen bezoekers ook middenin een artikel een zogenoemde shout plaatsen. Ook hiervoor moet je ingelogd zijn. Het leuke aan een shout is dat de opmerking direct slaat op een deel van het artikel dat je opmerkelijk vindt, of waar je een kort commentaar op wilt geven. Dat kan van alles zijn: een opmerking, een tip, een verontwaardigde reactie of een link. 

Hieraan hebben we verbeterd dat shouts ook zichtbaar zijn voor de niet ingelogde bezoekers en dat je kunt zien wie een shout heeft geplaatst. Door met je muis over de tekst te ‘hoveren’ komt vanzelf de naam van de commentator tevoorschijn.

Forum

Verschillende lezers hebben geopperd om een forum/koffiehoek/off- topic groep te beginnen. Een plek waar je een virtueel een gesprek bij de spreekwoordelijke waterkoeler kunt voeren. Dit is mogelijk binnen het FTM.nl domein – beschikbaar via je profiel. Omdat dit wel enige moderatie vergt, willen we dit alleen inrichten voor een specifieke groep leden en niet voor iedereen opengooien.

We staan er zeker open voor, dus kom maar met een mooi voorstel betreft een naam voor die off topic groep en een lijst met de gewenste leden. Stuur dit naar info@ftm.nl ovv Koffiehoek.

Voor vragen verwijzen we je graag naar ftm.nl/faq. De meest voorkomende vragen worden daar beantwoord. Mocht je toch nog op een praktisch probleem stuiten wat daar niet wordt beantwoord, laat het ons snel weten

Grote onderzoeken

Naast de vernieuwing van onze site, hebben we ook onze redactie versterkt. We werken keihard aan een aantal grote journalistieke onderzoeken die we binnenkort zullen presenteren. Hou ons de komende tijd goed in de gaten. En word lid, als je dat nog niet bent... 

 

 

Redactie
Redactie
Gevolgd door 697 leden