Het Slotervaart ziekenhuis heeft nieuwe eigenaren gekregen. Daarmee lijkt de interim-leiding een slag gewonnen te hebben in de strijd tegen geschorste bestuursvoorzitter Aysel Erbudak.

  Het NRC meldt vandaag dat het Slotervaart Ziekenhuis voor vijf miljoen euro nieuwe aandelen heeft verkocht. Wie de nieuwe eigenaren zijn is nog niet bekend, wel is bekend dat een deel in handen is van een bedrijf uit Velsen-Noord. 

   
  De aandelenverkoop zou een tactische beslissing kunnen zijn van de ziekenhuisleiding om te voorkomen dat bestuursvoorzitter en aandeelhouder Aysel Erbudak het ziekenhuis kan kopen.  De overname van het ziekenhuis speelt al langer een centrale rol in het conflict tussen Erbudak en de erven van voormalig grootaandeelhouder Jan Schram.
   
  Toezichthouders van het ziekenhuis schorsten Erbudak vorige maand nadat zij zich onmogelijk had gemaakt tijdens contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. Toen bleek dat de familieleden van Schram achter de schorsing stonden was een mediarel geboren. Erbudak, in bezit van 49% van de aandelen van het ziekenhuis, heeft het eerste recht op aankoop van de aandelen van Schram. Zijn familieleden zouden hier echter fel op tegen zijn en de overname door Erbudak willen verhinderen.
   
  Het ziekenhuis en president-commissaris Theo Dekker zwijgt in alle toonaarden over de identiteit van de kopers. Gezien het conflict is het opmerkelijk dat de nieuwe aandeelhouder afkomstig is uit Velsen-Noord. Dit is immers niet alleen de vestigingsplaats van Delta Onroerend Goed, het vastgoedbedrijf van Schram, maar ook die van het door Schram en Erbudak samen opgerichte Jeemer BV waaronder het Slotervaartziekenhuis zelf weer valt. 

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 271 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  De slag om het Slotervaart

  Het Slotervaartziekenhuis raakte begin 2013 de speelbal van ruzieënde aandeelhouders en staat daarmee symbool voor de meer du...

  Volg dossier