Nina in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank over biografie

Nina Storms – Vleeschdraager laat het er niet bij zitten. Precies vier weken na haar verloren kort geding tegen het boek van Eric Smit, gaat de Powerlady in hoger beroep.

Slechts enkele uren voordat de termijn voor haar beroepsmogelijkheid verstreek, liet Nina Storms – Vleeschdraager de dagvaarding voor het hoger beroep bij auteur Eric Smit (mede-oprichter van FTM) en uitgever Prometheus bezorgen. Het betreft geen spoedappel. De advocaten van Smit en/of Prometheus dienen zich 4 mei bij het Hof in Amsterdam te melden waarna de procedure een aanvang zal nemen. 
 
Het hoger beroep van Nina kwam voor Smit niet onverwacht: "Wie ‘Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady’ leest, komt erachter dat de hoofdpersoon een onbedwingbare aandrang heeft om mensen kapot te procederen. Ze laat zich daarbij door niets of niemand afstoppen. Geld speelt voor haar in dit opzicht al decennia geen rol meer. Familie noch advocaten weten haar realiteitszin bij te brengen. Als advocaten niet doen wat zij hen beveelt te doen, kunnen ze vertrekken. De raadsmannen kiezen vervolgens voor het geld en procederen volgzaam door. Of de zaak nu hout snijdt of niet. Ik troost me met de gedachte dat ik slechts een van de vele ben waarbij ze dat doet of gedaan heeft. Dat blijkt ook uit mijn boek. Het wonderlijke is dat ze nu juist wil aantonen dat het van A tot Z onwaar is." 
 
 
Smit zegt dat hij de afgelopen weken door verschillende bronnen uit zijn boek werd benaderd. Telkens klonk hetzelfde verhaal: ze waren door Pieter Storms of Nina’s zuster Marijke gebeld en werden gevraagd om verklaringen te doen die de inhoud van het boek tegen zouden spreken. Smit: "Ook dit is voor mij een bekend stramien. Dochter Karen heeft zich zelfs bij familie en vrienden van haar vader Ben Aka gemeld. Na achttien jaar niets van zich te hebben laten horen. Gênant is het." 
 
Afgelopen maandag had Smits uitgever Mai Spijkers nog een ontmoeting met Storms-Vleeschdraager. Het tweetal kwam elkaar tegen bij de kort geding zitting van 12 maart waarna een afspraak werd gemaakt. Spijkers meende met een goed gesprek de boel wellicht te kunnen sussen. Vier dagen mocht Spijkers de dagvaarding in ontvangst nemen.