Nog geen nieuwe Griekse deal

3 Connecties

Onderwerpen

Griekenland Irak

Organisaties

Apple
0 Bijdragen

Een Grieks faillissement komt dichterbij: de euroministers zijn het niet eens geworden over de aanpak van de schuldencrisis. Plus: Amerikanen verkopen wapens aan Irak, Gordon Brown gehackt en meer. Newswatch!

Besprekingen die tot definitieve overeenstemming over de aanpak van de Griekse schuldencrisis – mét hulp van de banken – hadden moeten leiden, mondden maandagavond laat uit in een schamele persverklaring. De eurolanden zijn vastbesloten de stabiliteit van de eurozone te garanderen, en de ECB is ferm tegen een faillissement van Griekenland. Een deel van de eurolanden is dat blijkbaar niet meer, en wil laten uitzoeken in hoeverre de looptijd van schulden kan worden verlengd of de taken van het noodfonds kunnen worden uitgebreid. Een werkgroep moet die mogelijkheden gaan onderzoeken, zonder vaste deadline. Oftewel: concreet zijn we nog geen stap verder. Europa's financiële leiders konden het niet eens worden over een concreet stappenplan, en dus was het volgens De Jager 'politiek noodzakelijk' om eerst met een algemenere verklaring te komen.

 
Amerikanen verkopen wapens aan Irak
De VS en Irak zijn in alle stilte begonnen met onderhandelingen over een wapendeal die de Amerikanen miljarden dollars zou kunnen opleveren. Bagdad wil niet minder dan 36 Amerikaanse F-16's aanschaffen, mede met het oog op het geplande vertrek van de Amerikaanse soldaten uit het land. Eerder spraken de twee landen over de verkoop van 18 F-16's, met die deal zou toen een bedrag van zo'n 4,2 miljard dollar gemoeid zijn. Nu gaat het dus om het dubbele. Irak zou de aankoop financieren met een onverwachte meevallers in de olieopbrengsten. 
 
Ook Gordon Brown gehackt
News of the World mag dan zondag ten grave zijn gedragen, de afluisterkwestie die vorige week tot de ondergang leidde is dat nog lang niet. Uit informatie in bezit van andere kranten zou blijken dat de sleezy reporters niet alleen de familie van in Irak gesneuvelde soldaten hackte, maar ook voormalig premier Gordon Brown. Die nieuwe beschuldiging zet de onderhandelingen over de aankoop van tv-zender BskyB door NotW-eigenaar Rupert Murdoch verder op losse schroeven.
Bron: Reuters
 
HTC: geen patenten Apple geschonden
Na eerdere gevechten met Samsung en Sony heeft Apple het nu op concurrente HTC voorzien. De Taiwanese producent van telefoons en tabletcomputers zou voor zijn producten gebruik maken van door Apple gepatenteerde technologie. Maar het bedrijf ontkent nu stellig. “We zijn teleurgesteld dat Apple de ene na de andere rechtszaak probeert aan te spannen, in plaats van eerlijk te concurreren.”
Bron: Z24
 
Het NOS Nieuws in 60 seconden: 
 
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden