Nokia onthult Windows Phone

2 Connecties

Relaties

Nokia Smartphone
0 Bijdragen

Nokia heeft twee nieuwe modellen van zijn langverwachte Microsoft Windows telefoon aangekondigd.

Het Finse bedrijf hoopt met de twee smartphones weer de strijd aan te kunnen gaan met Google en Apple. Met Kerstmis zullen de apparaatjes in de Europese schappen liggen en volgend jaar worden de Windows Phones in China en Amerika gelanceerd.

Het paradepaardje van de twee is de Lumia 800, welke een gemakkelijke toegang verschaft naar social media als Facebook. Ook heeft de Lumia 800 een high-definition video playback. Voor 420 euro kunnen consumenten het ding kopen. De simpelere Lumia 710 kost 270 euro.

Analisten zijn te spreken over de kersverse smartphones van Nokia maar vragen zich af of het partij kan bieden aan de iPhones en Android-toestellen. "These products are a positive start but it remains a Herculean task to recapture this lucrative market from Apple and Android”, zegt Ben Wood, een telecomdeskundige bij CCS Insight.

De Finse mobieltjesboer heeft sinds februari zijn aandelenwaarde zien dalen met de helft omdat beleggers geen vertrouwen meer hebben in het bedrijf. Nokia heeft namelijk erg veel marktaandeel verloren de afgelopen jaren. Door een merkwaardige samenwerking met Microsoft, probeert Nokia zich terug te vechten naar een goede marktpositie.