Newswatch 17 dec 2010

6 Connecties

Onderwerpen

Euro Europa Oracle Noodfonds Abu Dabi

Organisaties

Facebook Inc.
0 Bijdragen

Euro: Nederland profiteert van Duitse koppigheid; Oracle is waardeloze voorspeller en waarom Facebook $200 miljard waard is. Plus: kerstboom van $11 miljoen.

Permanente paraplui voor euro

Tijdens de EU-top donderdagavond zijn de Europese regeringsleiders eindelijk tot een besluit gekomen. De euro-landen zullen een mechanisme invoeren om de stabiliteit van de geplaagde munt te verzekeren. Er komt een permanent noodfonds voor landen die diep in de schulden zitten. Het is vanaf 2013 van kracht. De zogenaamde 'euro-bonds' die de Luxemburger Jean-Claude Juncker wilde, zijn van de baan. Dankzij de vasthoudendheid van Angela Merkel kan ook Nederland zijn staatsschuld goedkoop blijven financieren. 
 
Bron: Handelsblatt 
 

"Facebook $200 miljard waard in 2015"
Aldus analist Lou Kerner. Dit is de rekensom:
  • internet advertentie-markt is $110 miljard in 2010
  • Facebook heeft 20% van alle pageviews
In de media levert een grotere schaal relatief meer geld op. Dus zou Facebook voorzichtig geschat $22 miljard omzet moeten halen. Maar dat is niet het enige… Lees en bekijk daarna de video.
 
 
 
Oracle waardeloos in voorspellen
Het internet verandert alles, luidde tijdens het toppunt van de e-hype de pay-off van de Oracle-spotjes. En nog steeds vormt internet de brandstof van de nummer 3 van de software-giganten. Maar voorspellen is niet de sterkste kant van Oracle: het bedrijf doet het namelijk veel beter dan het zelf had verwacht. Over het laatste kwartaal maakte Oracle $1,9 miljard winst. Een goed teken: ondernemingen investeren weer in technologie.
 
 
 
Kerstboom van $11 miljoen
Op een miljoentje meer of minder wordt in Abu Dabi niet gekeken. Het Emirates Palace hotel heeft een 13 meter hoge kerstboom op de kop getikt en die vol gehangen met gouden ballen en edelstenen. Kosten: $11 miljoen en daarmee is het de duurste kerstboom ooit.
 
Bron: AP 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 595 leden