Zynga in een klap $10 miljard waard

5 Connecties

Relaties

Zynga

Personen

Barack Obama

Organisaties

Philips

Locaties

China

Werkvelden

IT
0 Bijdragen

President Obama hangt aan lippen Silicon Valley-coryfeeën. Britten willen Chinese treinen en investeerders waarderen game-producent Zynga op $10 miljard. Verder in Newswatch: Jeroen van der Veer wordt supercommissaris.

Het Midden-Oosten

Alles rustig in de islamitische wereld. Aldus de nieuwe krant The Islamic Globe. Mooi weer, niets aan de hand.

Wie echt de actualiteit wil volgen kan beter terecht bij de Franse krant Le Monde, die een speciale pagina heeft gemaakt voor de actuele ontwikkelingen im het Midden Oosten. Het wordt een hete dag in Libië, Bahrein, Jemen.

 

Spelletjesmaker Zynga $10 miljard waard

Grote investeerders als T. Rowe Price, Fidelity and Morgan Stanley hebben $500 miljoen in de fabrikant van online computerspelletjes Zynga gestoken. Zynga verkoopt onder meer via Facebook en zou een omzet kunnen boeken van $1 miljard. De waardering is opmerkelijk hoog. Electronic Arts, dat veel verfijndere en dure games maakt, is $6 miljard waard. Wie meer wil weten over het business model van online games: Business Insider biedt een link met de titel Click here to see how Zynga's stupid games make milllions

Bron: Business Insider

 

Britten willen Chinese treinen

Vroeger gingen de Fransen naar China om TGV-treinen te verkopen, de Britten verkochten auto's, pillen en whisky. Tegenwoordig gaan de treinen en auto's de andere kant op. British Rail wil hogesnelheidstreinen van China betrekken. Veel goedkoper dan de Franse of Duitse voertuigen. Wat nou 'Europese industrie'? Gelukkig maken we nog vliegtuigen. Toch?

 
 
Soap: gok-koning Stanley Ho weer ruzie met familie
De grootste gokbaas ter wereld spant opnieuw een zaak aan tegen zijn familie. Stanley Ho wil het aandeel ter waarde van $1,45 miljard in zijn Macause gokimperium dat ze hem hebben afgepakt terug. Eerder had Ho een zaak aangespannen en weer afgeblazen. In Macau/Hong Kong wordt de zaak tussen Ho en zijn 17 kinderen en 4 ex-vrouwen als ware het een soap gevolgd. 
 
 
President Obama eet hapje met 'the Valley'
Een etentje thuis in Woodside bij John Doerr, de oer-venture capitalist van Kleiner Perkins Caufield & Byers, is niet voor iedereen weggelegd, zelfs niet voor the president of the US of A.. Hoewel zeer geheim gehouden, is uitgelekt dat Barack Obama Silicon Valley 'doet'. De president wil het met zgn industry leaders hebben over innovatie. Donderdagavond schoof hij aan bij onder meer Larry Ellison (Oracle), Eric Schmidt (Google), Mark Zuckerberg (Facebook) en Steve Jobs (Apple). De laatste werd recent gesignaleerd nadat hij sterk vermagerd uit een kanker-kliniek stapte. Enkele roddelsites, die in het verleden goed ingevoerd bleken te zijn, menen dat de Apple-oprichter nog slechts enkele weken heeft te leven. 
 
 
Jeroen van der Veer baas van Philips-RvC
De voormalig Shell-topman volgt Jan-Michiel Hessels op als voorzitter van de raad van  commissarissen van Philips. (Klik hier voor "Hessels' hellegang" , een kritisch portret gepubliceerd in FEM Business 7-2-2009) 
Van der Veer was sinds juli 2009 commissaris van Philips. De supercommisaris krijgt het druk.