Obama toont begrip voor Occupy Wall Street

  Obama heeft gisteren tijdens een persconferentie zijn begrip uitgesproken voor Occupy Wall Street en bearish hedgefondsen cashen flink door de Europese schuldencrisis. Newswatch.

  Obama begrijpt protesten -  President Obama heeft gisteren tijdens een persconferentie zijn begrip uitgesproken voor de demonstranten van de anti-Wall Sreet protesten. Volgens de Democraat is Occupy Wall Street een weergave van een grote frustratie in de Vernigde Straten. De financiële crisis heeft grote gevolgen gehad voor de burgers en sommigen van hen die daar verantwoordelijk voor zijn, verzetten zich nog steeds tegen elke vorm van hervorming, zo sprak Obama, en de bankiers hebben een dubbe moraal.Maar veel van de demonstranten richten zich ook tegen de president, die volgens hen te veel op de hand van het grote kapitaal is.
   Bron: NOS

  Go short ! - Grote hedgefondsen die de afgelopen tijd gokten op een dalende markt hebben een van hun beste tijden meegemaakt sinds het omvallen van Lehman Brothers. De Europese schuldenproblemen leverden Brevan Howard`s 7 procent op. Caxton Associates maakte een winst van 6 procent op. Een kleiner fonds van $2 miljard heeft zelfs stijging van 16,6 procent doorgemaakt. De een zijn brood de anders zijn dood want de aandelen wereldwijd daalden met maar liefst 7,5%. Het gemiddelde hedgefonds kwam 6 procent lager uit.
  Bron: CNBC

  Sony, Ericsson? - Sony gaat volgens bronnen Telefon Ericsson uitkopen in de joint-venture Sony Ericsson. Sony probeert hiermee zijn smartphonepraktijken te integreren in zijn business van tablets en computers. Als deze takken samengaan kunnen er veel kosten worden bespaard. De 50-50 joint-venture werd in 2001 opgericht en is momenteel de zes na grootste mobieltjesbouwer van de wereld.
  Bron: Wall Street Journal

  Soros lijdt gezichtsverlies - De laatste poging van George Soros om zijn naam te zuiveren is mislukt. De miljardenbelegger probeerde zich onschuldig te laten verklaren inzake een voorkenniszaak omtrent aandelen van Societe Generale in 2002. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde in het nadeel van de prominente investeerder. De 81-jarige miljardair zei dat de wetten over insider trading dubbelzinnig waren, maar volgens het Hof had de belegger het kunnen begrijpen. George Soros moest zijn 2,2 miljoen euro inleveren die had aan verdiend aan de Franse bankaandelen.
  Bron:Telegraph


  Obama gaat rijken taxen - President Obama heeft gezegd dat hij een voorstel van het Senaat goed gaat keuren waarin de belasting wordt verhoogd voor mensen die meer dan $1 miljoen verdienen. “Ik vind de benadering van het voorstel goed”, zei de president. Met dit geld wil de Democraat zijn banenplan van $445 miljard financieren. Bij het banenplan moet de loonbelasting omlaag om zo arbeid te stimuleren. New York Times

   

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 232 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren