Obama vult zijn campagnekas

2 Connecties

Relaties

Campagne

Personen

Barack Obama
0 Bijdragen

Het debat mag Obama verloren hebben maar de strijd om donaties heeft hij de afgelopen maand gewonnen.

De Amerikaanse president en zijn Democratische vrienden hebben in september een recordbedrag van 181 miljoen dollar opgehaald voor de verkiezingsstrijd. Het bedrag is niet alleen het hoogste dat in deze verkiezingen is opgehaald door Obama, maar ook Mitt Romney heeft er nog niet aan kunnen tippen, terwijl de rijke Republikein normaal gesproken degene is die het meeste geld bij elkaar harkt.

De immense donatieopbrengst plus het goede banencijfers van afgelopen vrijdag zijn goed nieuws voor het Democratische kamp nadat Obama het debat van vorige week overduidelijk had verloren van zijn politieke opponent. Het feit dat Obama in de meeste polls maar gematigd voor ligt op Romney met enkele procenten heeft blauwe kiezers er blijkbaar van overtuigd om vlak voor de verkiezingen nog even de campagnekas te spekken. Ook de Democratische conventie zal hebben bijgedragen aan de vele giften.

Team Obama heeft zaterdag bekendgemaakt dat meer dan 1,8 miljoen mensen geld hebben gegeven in september. Daarvan waren er 567.000 nieuwe donateurs. Een grote meerderheid van de donaties (98 procent) schonken 250 dollar of minder. De gemiddelde contributie bedroef 53 dollar. Dat lijkt te bevestigen dat de aanhang van Obama vooral uit middenstanders of lager bestaat. Of zijn ze gewoon gierig?

That's by far our biggest month yet’, aldus campagnemanager Jim Messina in een email aan de supporters over het zakcentje. Messina voegt daar uiteraard wel aan toe dat meer geld meer dan welkom is, aangezien de verkiezingen al op 6 november zijn. Het absolute record behaalde Obama overigens vier jaar geleden in september. Na zijn enerverende ‘hope and change’-speech op de conventie noteerde de teller: 193 miljoen dollar.