Waarom 12 duizend euro verbranden bij Harry Mens helemaal nog niet eens zo'n slecht idee is

Kijkt u ook weleens op zondag naar BusinessClass van Harry Mensch? Harry is geen goede interviewer. Dat hoeft hij ook niet te zijn aangezien de personen die in zijn programma hakkelend bevraagd ook zijn klanten zijn. A raison van ongeveer 12.000 euro heeft een interview met Harry. Daarin kunt u, de van tevoren doorgenomen vragen beantwoorden en wel op een manier dat uw bedrijf of product er goed uitkomt.

 
Op zich zou je zeggen niks mis mee, natuurlijk zou je de illusie kunnen krijgen dat dit een echt spraakmakend interview is maar elk weldenkend mens weet dat dit een ordinaire reclamespot is.
 
In dit programma komen ook met enige regelmaat vermogensbeheerders langs. De één komt langs om zijn visie te vertellen over de beleggingsmarkt, de ander weer om zijn bedrijf of product te promoten. We kennen ze wel , "Jerry ,fout jasje, Langelaar" , "Geert pareltje Schaaij", "Bert, altijd 30 procent, van Arkel" , "Han, zoveelste bedrijf, Vermeulen", "Martine ……uhh...Hafkamp?", "Jaap, always right, van Duijn" en dan heb je nog die man die bijna elke week aan het zeilen is, gaat zeker goed dat hij daar tijd voor heeft, en voor u het schip op de juiste koers weet te houden.
 
Als één van deze vermogensbeheerders/goeroes/private bankers/coaches of hoe je ze ook wilt noemen in een gesprek zijn mening over een aandeel geeft, vraagt Harry altijd plichtsgetrouw of zij er zelf ook positie in hebben. Dit om te voorkomen dat je niet ethisch bent.
 
Wat gebeurde er laatst, onze Geert, de parelvisser, was positief over SNS bank en Wessanen, op de vraag van Harry zei hij 'ja, ik heb positie hierin'. Nou, goed voor hem en veel geluk ermee, maar mag dit? Op maandag stegen de koersen van, zowel Wessanen als SNS bank, met procenten tegelijk. De nooit positief mannen, van RTL.Z waren er als de kippen bij om dit aan de kaak te stellen, dit kan toch niet en mag niet!!! Maar is dat ook zo, waar ligt de grens? Mag RTL.Z dit dan wel, zij lopen vaak te zeuren dat de beurs hoog is en dat dit niet goed is en dat we moeten oppassen, en als er dan eens goede cijfers zijn dan worden deze ook weer meteen in twijfel getrokken.
 
Ik zal u mijn mening geven. Nederland is een vrij land, iedereen mag hier doen wat hij wil, zo ook met beleggen. Je hoeft niet te doen wat een ander zegt en dus ook niet zijn raad op te volgen. Kijk, zou u dan van een persoon of bedrijf, die in hetzelfde programma een fles wijn promoot, niet mogen kopen en hij die dus ook niet op voorraad mogen hebben? Laten we elkaar nou niet in de maling nemen dames en heren. Ik weet wat ik ga doen, wil iemand 12.000 euro verbranden, mij 5 minutes of Fame bij Harry laten kopen, en daar vertellen dat ik een aardige jongen ben? Verkoop je niks mee, brengt dus ook geen fluit op maar ben ik wel lekker op TV. Albert Heijn laat Harry toch ook geen Buzz Lightyear pak aantrekken met de bedoeling om u niet naar hun winkels te krijgen!!
 
Nee, ik loop al sinds het uitbreken van de crisis en de daling van de beurs te verkondigen dat je:
 
RD
 
Fugro
 
Imtech
 
moet kopen. Positie in? JA! Geld aan verdiend?: JA!
 
Zal het nooit meer doen, en u moet vooral niet luisteren
 
Ons Hypotheekleed:
 
De Nederlandse mededingautoriteit (NMA) concludeert dat er wellicht te veel wordt berekend op hypotheken en dat de banken onderlinge afspraken hebben over de hypotheektarieven. Hier even de kille cijfers op een rij
 
3,5 miljoen hypotheken gemiddelde van euro 262.000 (gemiddelde huizenprijs)
 
De hypotheekmarkt is in Nederland 917 miljard euro groot.
 
Minimaal 1,25 procent teveel overhouden aan een hypotheek
 
11,5 miljard extra inkomsten = 3275 euro voor 3,5 miljoen huishoudens per jaar !!!!!
 
Wat kunt u doen? Hebt u altijd al een leuk chalet willen hebben of een camping willen beginnen in Frankrijk, nu doen, kost u in plaats van hier 4,25 procent daar maar 3,25 procent, alleen hoe raak ik mijn doorzonderzonwoning hier kwijt?
 
Probleem blijft dat er weinig concurrentie is slechts 4 aanbieders beheersen 80 procent van de markt, alleen jammer dat de spaarpotbank van Jan Cees de J. (ABNAMRO) ook gewoon meedoet. Als hij nu echt de knuffelminister wil worden, gooi dan de wel bekende knuppel in het hypotheekrentehok en sla de rente met een ferme klap omlaag. Ook voor jou Jan Cees, 'pak je de massa, pak je de kassa', laat ze zien dat je de baas bent en weet hoe je een economie weer op gang moet trekken.
 
Bent u ook zo nerveus vandaag, ik wel. De Quote 500 komt weer uit. Staat u erin, ik niet, het is me weer gelukt, gelukkig? Maar mocht dit voor u wel het geval zijn, en u wilt weten hoe u er buiten kunt blijven, treur niet, hier een paar tips:
 
Koop een woekerpolis
 
Investeer in een woestijn
 
Koop een gouden berg
 
Koop bomen die tot aan de hemel groeien
 
Voor al het overige of als u een hogere notering wilt, kunt u mij lastig vallen.
 
Willem Fokker