Olieramp veroorzaakt door nalatigheid

2 Connecties

Relaties

Olieramp

Organisaties

BP
0 Bijdragen

De olieramp in de Golf van Mexico is veroorzaakt door nalatigheid van BP, stelt het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

 De Amerikaanse overheid heeft samen met BOEMRE onderzoek gedaan naar de oorzaken van de explosie op het boorplatform Deepwater Horizon. In hun onlangs uitgebrachte rapport komt naar voren dat  BP en platformverhuurder Transocean schuld hebben aan de ontploffing op het boorplatform.  

De daadwerkelijke aanleiding is moeilijk aan te wijzen maar “meer waakzaamheid en oplettendheid hadden de kans op een explosie aanzienlijk kunnen verminderen”. Het olieplatform was geplaatst op een gevaarlijke locatie. En terwijl BP dit wist, was er door het personeel toch geen extra cement of mechanische barrières geplaatst.

De explosie op Deepwater Horizon, waarbij elf werknemers omkwamen, heeft uiteindelijk geleid tot een scheur in de oliepijp. Per dag lekten er daardoor miljoenen liters olie in de oceaan. Wetenschappers spreken van de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis.