Olm Bier is failliet

3 Connecties

Onderwerpen

Faillissement Olm bier

Organisaties

Heineken
0 Bijdragen

UPDATE: Het is afgelopen voor Olm. Het bierbedrijf kan de rekeningen niet meer betalen. De rechtbank in Lelystad heeft daarom het faillissement uitgesproken.

Afgelopen zomer kwam Olm in het nieuws doordat Heineken een rechtszaak tegen de kleine bierhandelaar aanspande. Olm werd ervan beticht stiekem een reeks Heinekencafés van het goedkopere Olm Bier te voorzien, deels door het eigen bier in Heinekenfusten te verpakken.
 
Dat bier brouwde het in Weesp gevestigde Olm overigens niet zelf: het kocht het in bij de Duitse brouwerij Konigshof.
 
De rechter gaf Heineken in het kort geding gelijk en eiste dat Olm daarmee ophield. In een bodemprocedure zou Heineken proberen de geleden schade te gaan terugvorderen. Volgens de brouwer zou de schadeclaim 'enkele miljoenen euro's' bedragen.
 
Dubieuze transacties
Maar zover komt het hoogstwaarschijnlijk niet. Want, zo laat Olm-eigenaar Marc Schneider vandaag weten: hij heeft nu al niet meer genoeg geld om de rekeningen van leveranciers en de salarissen van zijn personeel te betalen. Volgens hem komt dat door de eerdere beslagleggingen door Heineken.
 
Schneider heeft daarom bij de rechtbank in Lelystad het faillissement van zijn bedrijf aangevraagd. Donderdagochtend sprak de rechter het faillissement uit.
 
In 2009 ging ook de rechtsvoorganger van het huidige Olm Bier, J & M Horeca Beheer, al failliet. De curator in die zaak doet nog onderzoek naar 'enkele dubieuze transacties' die eigenaar Schneider volgens hem mogelijk heeft uitgevoerd – vlak voor het faillissement zou hij de tegoeden van het bedrijf hebben overgedragen aan een andere BV, om ze buiten het bankroet te houden.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Stefan Vermeulen
Bijt zich voor FTM vast in schimmige dealtjes, foute gedragingen en geldstromen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Gevolgd door 820 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren