Omstreden bestuursvoorzitter SNS Property Finance vertrekt

Hoelang blijft Jaap van Dijk nog zitten? Dit vroeg Ruud de Wit zich in februari nog af. Het antwoord is er: de omstreden bestuursvoorzitter stapt per direct op bij SNS Property Finance.

We horen meer over Groenhof, maar hoe lang blijft SNS Property Finance-CEO Jaap van Dijk nog zitten?vroeg columnist Ruud de Wit zich half februari op Follow the Money nog af. De reden: de smeergeld-affaire bij SNS Property Finance (SNS PF) rond puinruimer Buck Groenhof

Het antwoord is vandaag via De Telegraaf naar buiten gekomen. Jaap van Dijk, de bestuursvoorzitter van SNS PF is per direct opgestapt en wordt aanstaande maandag al opgevolgd door Hans Copier, de (voormalig) country manager van vastgoedadviseur CBRE Global Investors.

De opgevoerde reden is dat hij de negatieve berichtgeving over SNS PF en zijn persoon “meer dan beu” was. Van Dijk wordt veelvuldig in verband gebracht met gesjoemel met declaraties onder aanvoering van Buck Groenhof, de voormalige Chief Restructuring Officer die in februari werd gearresteerd wegens financiële malversaties bij SNS PF.

Hand boven het hoofd van Buck Groenhof
Ruud de Wit , columnist bij onder andere Follow The Money en voormalig hoofdredacteur van Vastgoedmarkt, schreef daags daarna dat hij drie voormalige SNS Property Finance-medewerkers had gesproken. “..die alle drie nauw in contact stonden met hun verbindingsman naar de Raad van Bestuur, de huidige CEO van SNS Property Finance Jaap van Dijk of met de Raad van Bestuur van SNS Reaal zelf. Ze verzekerden mij dat ze hen met buitensporige declaraties, vreemd gedrag, eigenzinnig optreden en andere governance-schendingen van Groenhof en diens kliek hebben geconfronteerd.” De Wit vervolgde met: “Van Dijk heeft Groenhof de afgelopen jaren de hand boven het hoofd gehouden en heeft bewust de talrijke signalen genegeerd dat er een aantal zaken niet klopten rond diens persoon. Sterker nog, ik hoor het hardnekkige verhaal dat  weggepromoveerde en ontslagen SNS PF-medewerkers juist moesten verdwijnen, omdat ze de bedrijfscultuur rond Groenhof aan de kaak hadden gesteld.

SNS Reaal heeft aan De Telegraaf laten weten dat Van Dijk ‘brandschoon’ uit het integriteitsonderzoek is gekomen en dat hij een baan krijgt bij de (SNS) holding waar hij zich zal richten op de voorbereiding en uitvoering van het herstructureringsplan voor de Europese Commissie.
 

 

Meer over Van Dijk, Groenhof en SNS PF op FTM:


SNS doet
aangifte tegen Buck Groenhof
 

Groenhof doet weer aangifte tegen chanteurs

SNS bood zwijggeld aan relatie Buck Groenhof


Het monster van Latenstein

Puinruimer Groenhof zegt te worden opgehangen

 

De smeergeldaffaire rond SNS PF