Ondernemers hebben er (iets) meer zin in

1 Connectie

Relaties

Ondernemen

Volgens onderzoek van het Financieele Dagblad en TNS Nipo neemt het vertrouwen van ondernemers weer iets toe

Steeds meer ondernemers zien de toekomst weer zonnig in, zo blijkt uit het door het Financieele Dagblad en bureau TNS Nipo gemeten Ondernemerspeil. De verwachtingsindex laat in januari een lichte stijging zien. Hoewel het aantal ondernemers met een negatieve uitkijk op de toekomst nog steeds in de meerderheid is (28 procent),is het aantal positivo's toegenomen (24 procent). Eind vorig jaar was de verhouding nog 23 procent om 33 procent.
 
‘Ondernemers hebben het verlies van 2012 genomen’, zegt TNS Nipo-onderzoeker Martijn de Groote in het Financieele Dagblad. Maar…er is nog een lange rit te maken, zo blijkt uit de rondvraag. De winstgevendheid en verkoopprijzen staan nog steeds onder druk.  ‘Er is nog geen spoortje groen op de seinen te bekennen,’ aldus De Groote. Echt positief is anders, maar ach, zolang er maar enige vooruitgang valt te noteren.
 
De jongste verwachtingsindex lijkt zelf ook iets aan de positieve kant te zijn, want de ellende rond de nationalisatie van SNS Reaal is er nog niet in zijn geheel in verwerkt