Jean-Claude Juncker

EC-voorzitter Jean-Claude Juncker stelt een onderzoek in naar zijn voorganger José Manuel Barroso. De voormalig voorzitter van de Europese Commissie ligt onder vuur vanwege zijn nieuwe baan bij zakenbank Goldman Sachs. Wat zegt deze beslissing over Junckers Commissie?

Wanneer Jose Manuel Barroso zijn oude werkgever bezoekt, wordt de rode loper vanaf deze week niet meer voor hem uitgerold. Letterlijk. De voormalig voorzitter van de Europese Commissie (EC) krijgt niet meer het ontvangst die het protocol voorschrijft, als gevolg van zijn nieuwe functie bij Goldman Sachs. Dat schreef de huidige EC-voorzitter, Jean-Claude Juncker, zondag in een brief aan de Europese Ombudsman.

Voortaan wordt Barroso door de Europese Commissie beschouwd als belangenbehartiger en is hij gebonden aan dezelfde regels waar iedere lobbyist zich aan te houden heeft. In de brief kondigde de Commissievoorzitter ook aan dat het zogenoemde Ad Hoc Ethische Commitée onderzoek zal doen naar Barroso in verband met zijn nieuwe baan. Juncker vraagt Barroso om meer duidelijkheid te...

Om dit artikel te kunnen lezen moet je lid zijn.

Word lid of Log in