Onderzoek naar Hammerstein

4 Connecties

Onderwerpen

Plassania Hammerstein Loorbach

Werkvelden

Advocaat
0 Bijdragen

Advocaat schoof zichzelf veel geld toe.

De curator in het persoonlijk faillissement van Dick Loorbach, de echtgenoot van de vorig jaar overleden Sjoerd Kooistra, gaat uitgebreid onderzoek doen naar de gedragingen van advocaat Oscar Hammerstein. Dat schrijft De Pers donderdag.

 

Hammerstein schoof zichzelf vorig jaar 284.000 euro toe uit een noodfonds van 1,5 miljoen euro, dat de erven-Kooistra hadden opgezet om het wankelende kroegenbedrijf Plassania in leven te houden. Dat geld stond geparkeerd op een derdenrekening bij het kantoor van Hammerstein.

 

Omdat Hammerstein maximaal 114 dagen voor Loorbach c.s. gewerkt kan hebben, de weekenden meegerekend, moet de advocaat zichzelf gemiddeld met bijna 2500 euro per dag beloond hebben. Curator Looyen zegt het vreemd te vinden dat de advocaat zoveel geld ontving terwijl verder de rekeningen van het bedrijf niet meer betaald konden worden. Ook onderzoekt hij of Hammerstein paulianeus handelen ten laste kan worden gelegd. In dat geval zou hij het geld hebben weggesluisd op een moment dat het faillissement eigenlijk al onafwendbaar was.

 

De voormalige topadvocaat komt daarmee verder in het nauw. Al eerder werden overigens vraagtekens gezet bij het optreden van Hammerstein; zo verloor hij de afgelopen jaren veel meer zaken dan hij er won.

 

Lees hier het dossier van FTM over de val van Sjoerd Kooistra.

Redactie
Redactie
Gevolgd door 620 leden