Ook Davids mag zich met Ajax bemoeien

Wall Street klapt onderuit na Griekse afwaardering, Spyker financiele topman stapt op, RvC van Ajax is rariteitenkabinet en Obama moet werken aan zijn matige werkloosheidcijfers. Newswatch

Ajax raad van commissarissen is rariteitenkabinet

Steven ten Have wordt voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, samen met RvC-leden Johan Cruijff, entertainment-man Paul Römer, Marjan Olfers en Edgar Davids. FTM voorspelt hilarische bijeenkomsten, waarbij Ten Have, een babbelzieke change-manager, tegenover Cruijff komt te staan, die weer stuurs wordt aangekeken door Edgar Davids. Zet er een camera op en je hebt tv. Gelukkig hebben ze in de Arena meer verstand van voetballen.

Bron:DFT

 

Roosevelt-gemiddelde tart Obama

Een onprettig cijfer houdt Obama uit de slaap. Nooit eerder won een president een herverkiezing met een werkloosheidcijfer boven 7,2 %. De laatste keer dat een crisis-president won was FDR Roosevelt. Obama hikt aan tegen een werkloosheidcijfer van 9 %. Zeker nu nieuwe berekeningen meer onheil voorspellen, zal hij de conjuncturele trend moeten keren, of nieuwe geschiedenis moeten schrijven.

Bron: NY Times

 

Wereld boekt af op Griekenland

En nu heeft de hele wereld dus last van de onverantwoordelijke Griekse spendeerdrift. Ook Wall Street boekte flink af, nadat de Grieken werden gedowngrad. De Dow Jones-index daalde 2,22% naar 12.290,14 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor zelfs 2,28% en sloot op 1.314,55 punten. Technologiebeurs Nasdaq sloot 2,33% lager op 2.769,19 punten. Beleggers kregen aan het begin van de handelsdag?drie tegenvallende macrocijfers over de Amerikaanse economie te verwerken. Allereerst viel de banengroei in de private sector over mei tegen. Daar boven op kwamen nog de uitgaven van de bouw?over maart die flink?naar beneden werden bijgesteld.?

Bron:FD

 

Go gaat, Spyker verkocht

Nomen est omen. Hans Go, de financieel directeur van Spyker Cars, stapt op. De man, die medeverantwoordelijk gehouden kan worden voor de bizarre overname van Saab-cars, gelooft het wel, nu Spyker zelf wordt overgenomen door Antonov. Go's werkzaamheden worden overgenomen door Rob Schuyt, de rekenmeester met zorgen van Saab. De Zweedse autogigant, die nu dus indirect in handen is van Antonov, moet snel geld vinden om het  volgende megalomane sprookje van Victor Muller te kunnen financieren.

Bron: RTL

 

NOS Nieuws in een minuut