Vrolijk Prinsjesdagje met Harry Mens

Bij de vele ondernemers die door Harry Mens in het Haagse restaurant Saur op een copieuze maaltijd werden getrakteerd, was de crisisstemming ver te zoeken.

Pas rond drie uur nipte Harry Mens aan zijn eerste wijntje. Zijn Prinsjesdag was goed verlopen, tijd om te ontspannen. Net als vorig jaar had de makelaar en self made televisiepresentator het volledige Haagse restaurant Saur in bezit genomen om zijn uitgebreide kring van familie, klanten, relaties en vrienden op een smakelijke viergangenmaaltijd te trakteren. Voor tijdens en na het eten vloeiden de wijnen rijkelijk in Saur dat door zijn ideale ligging aan het Lange Voorhout als een soort vijf sterren skybox een weelderig uitzicht heeft op de route van de Gouden Koets. Hoewel bij Mens zelf urenlang de spanning van zijn gezicht af droop - "ik moet alert blijven en zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft" - zat de stemming bij zijn gasten er goed in. Beatrix' troonrede over bezuinigingen, koopkrachtverlies en ander economisch onheil ten spijt, waren er in Saur opgewekte geluiden te horen.

 

Gastheer Harry Mens met de vroegere society chroniquer Thomas Lepeltak


Travel Exclusive-directeur Dorrie Heemskerk zag in elk geval geen enkele reden om chagrijnig te worden. De resultaten van de exclusieve hotelreserveringswebsite zijn volgens Heemskerk veelbelovend, "We groeien hard en zijn via partners bezig om daar nog meer werk van te maken".
Het humeur van Detron-ceo George Banken viel ook niet kapot te krijgen. "maak meer omzet of maak dat je wegkomt", is de tegelwijsheid die Banken al vele jaren met succes zijn personeel voorhoudt. In 1999 ging hij met Detron - een leverancier van telecominfrastructuur - naar de beurs om niet veel later door Landis van Paul Kuiken overgenomen te worden. Detron werd vervolgens meegezogen in het faillissement van Landis maar maakte sindsdien onder leiding van Banken weer een glansrijke comeback.

 

George Banken (uiterst rechts) met vlnr Mark Dreesmann en Leon Melchior jr.


Herman - "we draaien fantastisch" - Zondag, coo van AZ-sponsor Afas (erp bedrijfssoftware), sprak over een omzetgroei van 15 procent en een rendementsgroei van 25 procent. Zondag keek alleen even zorgelijk toen hij op de achterbank van een voorbij rijdende BMW 7 serie een opengeslagen krant en enkele paperassen zag liggen: "rommel in de auto is rommel in het hoofd".

 

Afas-coo Herman Zondag met zijn echtgenote Ann.

Beleggingsdeskundige Geert Schaaij - vaste betalende gast bij Mens' Business Class - mompelde als vanouds onverstaanbaar over beurspareltjes die hij overal zag schitteren. De buitengewoon zonnige vooruitzichten die Schaaij eerder het bedrijf in huidverzorgingsproducten Sabon toedichtte wilde hij overigens wel iets bijstellen: "Geen beursparel maar een zweetparel".

Miljonair Man Yves Gyrath vroeg zich wel af wat de folklore van Prinsjesdag nu allemaal had te betekenen. Hij opperde dat de "poppenkast" maar eens afgeschaft moest worden. Gyrath meende in de troonrede weer het zoveelste bewijs van majesteitelijk onvermogen te zien. "Wanneer komt de koningin nou eens met een treffend statement. Ze zou haar inkomen over 2012 bijvoorbeeld eens terug kunnen geven.". Dat het Beatrix wettelijk niet is toegestaan om pikante uitlatingen te doen, kon Gyrath niet schelen. "Ze moet maar eens een risico nemen, all in gaan noemen we dat in het casino".

 

Marloes Mens schuurt de schouder even met Yves - all in - Gyrath

 

Financieel PR-man Jeroen Sparrow hoort Beatrix fronsend aan. Op de achtergrond de gasten van Harry Mens in restaurant Saur. Naast Sparow zit Geert Schaaij die op zijn beurt de aandachtig luisterende communicatie-expert Charles Huijskens naast zich weet.

 

Brabokatholiek George Banken deelt zijn geluk met een dame uit Staphorst

 

De Haagse boulevardverslaggeefster Barbara Plugge van Privé luistert met open mond naar een debat waarin Kantorenkoning Eduard Schaepman van Regus verzeild is geraakt