'Europese' opvolgers DSK staan klaar

Wie wordt de opvolger van DSK? Time Bank, het ruilhandelshuis waarbij geld is afgeschaft, opent een Holland-filliaal, hypotheekaftrek gekort enManpower gelooft niet in snel herstel.

DSK weg, opvolgers staan klaar

Hij treedt dus af, verondersteld IMF-verkrachter Dominique Strauss Kahn. De Europese opvolgers (IMF baas is altijd Europeaan) ellebogen zich al naar voren. Didier Reynders, Belgisch minister van financiën wordt genoemd, Peer Steinbrück, de oud minister van financiën van Duitsland, Christine Lagarde, de Franse minister van geld. ja zelfs Nout Wellink zou kans maken om te worden geparachuteerd. Overigens vindt Wellink zelf dat Trichet, de Franse ECB bankpresident, het moet doen.

Bron: Nieuwsblad

 

‘Onpasselijk van Eijffinger.’ 

Morgenmiddag allemaal luisteren naar BNR’s on the Move. FTM huiscolumnist Ewald Engelen haalt genadeloos uit naar de bovenaards ijdele econoom Sylvester Eijffinger die woensdagavond in NRC voorstelde om Nout Welllink te parachuteren bij het IMF. ‘Ik word onpasselijk van Eijffinger.’ Engelen reageerde met een aan FTM gericht mailtje als volgt op Eijffingers suggestie: ‘Het moet maar eens afgelopen moet zijn met die Europese elite die automatisch aanspraak meent te kunnen maken op die IMF zetel. You have had your chance, you have blown it. Now it's time for someone else.‘ Hear, hear.

Bron: BNR On The Move

 

Huizenmarkt gaat klap krijgen.

 En nu is het echt voorbij, met het hypotheekrenteaftrekfeest. De Tweede Kamer heeft gisteravond ingestemd met de zogeheten bankencode die een beperking van de royale hypotheekrenteaftrekregeling bepleit. Binnen dertig jaar moet de helft van de huislening zijn afgelost.

De code, die is samengesteld in overleg met toezichthouder AFM en het ministerie van Financiën, behelst onder meer dat de hypotheek maximaal 110% van de waarde van het huis mag zijn. Nu ligt dat op maximaal 120%. Op deze manier kunnen de ‘kosten koper’ nog worden meegefinancierd. Ook een nieuw te plaatsen keuken kan worden meegeteld, voor zover deze de waarde van het huis verhoogd. Alle bestaande contracten blijven gehandhaafd.

Bron: FD

 

Uitzender Manpower waarschuwt: ‘Het gaat niet goed.’ 

Als de uitzenders niezen, is de economie verkouden. Dus als Manpower, de uitzendreus uit Milwaulkee, waarschuwt dat de economie niet zal aantrekken, dan is het tijd om even goed op te letten. Jeff Joerres, bestuursvoorzitter, van de Amerikaanse uitzender, zegt dat er ‘teveel problemen zijn die een robuust herstel van (de economie) tegenhouden.’ In Amerika zijn de gevolgen van de geimplodeerde huizenmarkt en de werkloosheid obstakels voor groei, in Europa remt de schuldencrisis een welvaartsspurt af, meent Joerres. Bedrijven zijn nog altijd selectief om personeel aan te nemen, zelfs tijdelijke krachten.

Bron: DFT

 

Ruilhandel 2.0

Tijd = geld. Met de opening van een filiaal van de Time Bank in Den Haag wordt deze leuze bewaarheid. Het nieuwe bankieren draait niet meer om marges maken en veel te makkelijk geld verdienen, maar om deemoedige dienstverlening. Time bank is een bemiddelaar in tijd en dienstverlening. De klant mag werkzame uren inbrengen (voorbeeld: jurist stelt uren beschikbaar om contracten op te stellen), die hij kan verzilveren voor een dienst van een andere klant van de bank (een architect die een interieur ontwerpt).

 

Time Bank, dat voortkomt uit een negentiende eeuwse Amerikaanse anarchistische beweging, verklaart de bedrijfsfilosofie als volgt: ‘Geconfronteerd met de tekortkomingen van het monetaire stelsel en keiharde bezuinigingen zoekt de creatieve sector naar nieuwe manieren van waardetoekenning. Onafhankelijk van subsidiestromen en premiestelsels biedt de Time/Bank een systeem gebaseerd op vertrouwen en solidariteit.'

Bron: E-flex

 

Het NOS-nieuws in 60 seconden: