Gezocht: opvolger voor orakel

1 Connectie

Personen

Warren Buffett
0 Bijdragen

Opvolging Warren Buffett bij Berkshire Hathaway stap dichterbij.

De beroemdste, rijkste en meest bewonderde belegger ter wereld is 80 jaar en nog lang niet van plan met pensioen te gaan. Maar lang niet iedereen neemt het orakel  uit Omaha nog serieus. Zelfs de loyaalste beleggers van Berkshire Hathaway krabben zich tegenwoordig  steeds vaker op het achterhoofd als Warren Buffett spreekt.
 
De tijd om na te denken over zijn opvolging bij de beursgenoteerde beleggingsmaatschappij  is al lang verstreken. Beursgenoteerd of niet: er is een klein probleem dat die opvolging in de weg staat. Warren Buffett is Berkshire Hathaway. De besluitvorming binnen de investeringsmaatschappij roept herinneringen op aan de donkere dagen van het Kremlin. Zelfs doorgewinterde Berkshire-watchers tasten in het duister als hen wordt gevraagd wat Buffett van plan nu de kans dat zijn leven eindig blijkt iedere dag minder theoretisch is.
 
Een klein stukje van de puzzel lijkt nu te zijn gevonden. De raad van commissarissen heeft nu hedgefonds manafer Todd Combs (39).  Buffett heeft het laten doorschemeren dat zijn positie op den duur wordt gesplitst in een ceo-rol en drie of vier investment managers. Algemeen werd aangenomen dat de opvolgers van binnen uit zouden worden gerecruteerd, maar de komst van Combs geeft aan dat er ook naar nieuw bloed wordt gezocht.
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 598 leden