Nederlandse kandidaat voor Organon

6 Connecties

Spruit van Organon wil Organon overnemen, Britten subisidiëren banken met £32,5 milljard, Merkel in verlegenheid en China is nu nummer 2. Selectie van zakelijk nieuws in Newswatch van 14 februari 2011.

Spinoff van Organon wil Organon overnemen
Het Nederlandse biotechbedrijf Pantarhei Bioscience wil het overgrote deel van het voormalige Organon overnemen, bericht het Financieele Dagblad. Opmerkelijk is dat Pantharei ontstaan is uit een spinoff van Organon. Directeur Herjan Coelingh Bennink was voormalig directeur onderzoek en ontwikkeling van Organon. Hij zegt de financiële steun te hebben van grote internationale private- equity-investeerders. De nieuwe eigenaar van Organon, Merck/MSD, wil eigenlijk van Organon af.  
 
Coelingh Bennink zegt alle activiteiten op het gebied van vrouwelijke fertiliteit overnemen. Hij is nie benauwd om de oranje-kaart uit te spelen: 
‘Het voormalige Organon is een prachtig en innovatief bedrijf met competente en gemotiveerde werknemers dat binnen enkele jaren drie keer aan een buitenlandse onderneming dreigt te worden verkocht. Eerst aan Schering- Plough, vervolgens aan Merck en nu wellicht aan het Japanse Takeda of een andere partij. In Frankrijk en Duitsland zou dat niet gebeuren.’
 
Bron: FD.nl 
 
 
Axel Weber-affaire: Merkel in verlegenheid
De afgang van Axel Weber als mogelijke opvolger van Jean-Claude Trichet bij de Eruopese Centrale Bank bezorgt  bondskanselier Angela Merkel problemen. Het totaal onverwachte afhaken verzwakt de onderhandelingspositie van de regering-Merkel. De vraag is zelfs of de Duitsers übrhaupt iemand zullen kandideren voor de opvolging van het presidentschap.
 
Bron: Handelsblatt 
 
 
China is nu nummer 2
De Japanse economie kromp in het laatste kwartaal van 2010. Maar analisten verwachten dat de export – vooral naar China – zich zal herstellen. De economische data bevestigen dat China gemeten in Bruto Binnenlands Product inmiddels de twee economie ter wereld is. China is goed voor 19,4 procent van de Japanse export, gevolgd door de VS met 15,4 procent. 
Verder zouden de economieën niet meer uiteen kunnen lopen: Japan heeft nog steeds lat van deflatie, terwijl China de inflatie in toom probeert te houden. De Japanse bevolking krimpt, die van China groeit nog enkele jaren. Goede analyse van Reuters.
 
Bron: Reuters 
 
 
Banken kosten 30 milljard pond per jaar
Met de redding van de Brtise banken in 2008 en 2009 is de ellende niet voor de belastingbetaler nog niet voorbij. Uit een rapport van de New Economics Foundation (NEF) zou blijken dat de banken per jaar minstens £32,5 miljard uit de zak van de belastingbetaler weten te kloppen. 
Het voordeel bestaat er in dat de staat door de afgegeven dekking de banken een 'verzekering tegen falen' heeft gegeven. Daardoor hebben ze een groot concurrentievoordeel en kunnen de banken veel goedkoper lenen dan in het geval ze niet zouden zijn gedekt.
 "De belastingbetaler subsidieert de banken twee keer: ten eerste door de overheidssteun te geven, en ten tweede door een veel hogere rente te betalen," aldus NEF.
 
 
 
Handelsoverschot China keldert (Bron: Financial Times)
Redactie
Redactie
Gevolgd door 696 leden