Panden Ritman op nippertje gered

  Een nog onbekende weldoener heeft vlak voor een geplande executieveiling voorkomen dat de panden van ondernemer Joost Ritman in de Amsterdamse Jordaan onder de hamer gingen.

  Aanvankelijk zouden de panden van Ritman, de met financiële sores kampende plastic-bestekondernemer die vooral bekend is als oprichter van de Bibliotheca Philosophica Hermetica, afgelopen vrijdag onder de hamer gaan. Via een keiharde executieveiling van onder meer Ritmans bedrijfspand en zijn woonhuis wilde de Friesland Bank een paar openstaande schulden vereffenen.

   

  Maar de veiling is op het laatste moment afgeblazen. Uit informatie op de site van DTZ Zadelhoff blijkt dat de panden op het nippertje onderhands verkocht zijn. Bronnen melden aan FTM dat één grote partij de acht panden vorige week onderhands heeft overgenomen, tegen de marktprijs. Wie achter de aankoop zit, is nog niet bekend.

   

  Een opluchting voor Ritman: hij kan nu alsnog aan de Bloemgracht blijven wonen, met het kantoor van zijn bedrijf Helios drie deuren verderop. Nu alleen nog even de problemen rond de bibliotheek oplossen...

   

  stefan@ftm.nl

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Stefan Vermeulen

  Gevolgd door 402 leden

  Bijt zich voor FTM vast in schimmige dealtjes, foute gedragingen en geldstromen die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Volg Stefan Vermeulen
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren