Park tegen de crisis

4 Connecties

De Vanity Fair van de Lage Landen ziet het levenslicht, huizenverkopen in US kloppen niet, bouwsector wil af van hypotheekrente-aftrek, Jon Corzine wist meer en Curaçao wil onafhankelijkheid. Newswatch

Knallende lancering Park Magazine
In weerwil van de economische crisis, aanhoudende bezuinigingen in de journalistiek en het verdwijnen van papieren media, werd dinsdagavond in de rood gestoffeerde poptempel Paradiso het nieuwe mannen/vrouwen-glossy Park gelanceerd. Park-bedenkster Marie Nanette Schaepman (die eerder ook al het maandblad Jan bedacht) liep al jaren rond met de droom om de Nederlandse tegenhanger van Vanity Fair te maken en wist de Weekbladpers (uitgever van onder andere Opzij, Voetbal International en Vrij Nederland) te overtuigen om in haar plan te investeren. Schaepman heeft de ambitie om stevig in onderzoeksjournalistiek te investeren. Ze nodigde gisteravond meer dan 1200 man uit om de lancering van haar nieuwste baby bij te wonen.

Bron: redactie FTM


Huizenverkoopcijfers in US of A deugen niet
De aantallen verkopen van huizen in de Verenigde Staten sinds januari 2007 worden volgende week drastisch naar beneden bijgesteld. Er blijken dubbeltellingen in de data te zijn verwerkt. "Dit is net zoiets als drie weken in de Tour de France iemand te zien te winnen en dan te horen dat door doping nummer 5 de echte winnaar was", aldus de Robeco senior portfolio manager Lukas Daalder in zijn dagelijkse nieuwsbrief.
Bron: Reuters


Ook bouwsector wil af van hypotheekrente-aftrek
De vereniging van ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB) wil af van de hypotheekrente aftrek. Volgens de NVB staat de regeling zozeer ter discussie dat huizenkopers niet meer weten waar ze aan toe zijn. Die onzekerheid veroorzaakt meer schade dan een aanpassing van de regeling, aldus NVB-baas Nico Rietdijk in het Financieele Dagblad. De uitspraak van Rietdijk staat in schril contrast met die van de voorman van komisch rechts, Geert Wilders. Gisteren schreeuwde het geblondeerde beest nog via zijn roeptoeter de Telegraaf dat niemand aan de hypotheekrente-aftrek moest komen.
Bron: Het Financieele Dagblad


Jon Corzine zou van misbruik gelden van klanten hebben geweten
Uit nieuwe informatie uit verhoren over de ondergang van MG Global zou blijken dat de voormalige topman van MF Global, Jon Corzine, wist dat zijn bank geld van klanten gebruikte om posities voor het bedrijf af te dekken. Corzine (tot 1999 topman van Goldman Sachs) heeft eerder onder ede verklaard dat hij niet wist dat deze praktijken binnen het bedrijf plaatsvonden.
Net als veel andere bankiers op Wall Street, was John Corzine een dwangmatig gokker. Corzine zette 6,3 miljard dollar in op Europees schuldpapier, een bedrag dat een bedrijf van vijf keer de omvang van MF Global in de afgrond kon storten, wanneer de weddenschap niet voordelig uit zou pakken. Lees ook deze reconstructie in de New York Times. Hier de link naar de verhoren van dinsdag.
Bron: Reuters


Pokeren rond sterfbed van Saab
Even leek het erop dat Saab-topman Victor Muller het autobedrijf failliet zou laten gaan, maar ter elfder ure heeft het Chinese Youngman 3,4 miljoen overgemaakt. De verwikkelingen lijken aan te tonen dat Muller diep in zijn register met pokertrucs tast om de doodstrijd van het autobedrijf maar niet op te hoeven geven.
Bron: Reuters/NRC Handelsblad


(Corrupte) Gerrit Schotte wil onafhankelijkheid voor Curaçao
De Curaçaose premier Gerrit Schotte heeft voor de Koninkrijksconferentie, die vandaag wordt gehouden in Den Haag, aangegeven dat hij onafhankelijkheid wil voor Curaçao. Uit overweldigend veel informatie bleek eerder dat Schotte en zijn gehele regering weinig op hebben met bestaande ideeën over integriteit.


Redactie
Redactie
Gevolgd door 696 leden