Paul Allen haalt uit naar Bill Gates

5 Connecties

Johan Cruijff is weer eens een stuurman aan wal, VARA gaat nieuwe Exota-affaire tegemoet, de Saab-fabriek draait weer en Microsoft Paul Allen haalt uit naar Bill Gates.

Johan Cruijff: Hollandse lafheid zegeviert

 

Dat Johan Cruijff een onverantwoordelijke onruststoker is die te laf is om zelf leiding te nemen als het nodig is, wisten we al. Gisteravond werd zijn zure stuurman aan wal gedrag weer eens duidelijk. Het bestuur trad af, maar Johan hoeft geen ‘jassie’ aan.

 

Maar het kan nog erger hoor. Omgekeerd is daar Rik van den Boog. De huidige directeur van Ajax blijft – ondanks de misère - nog steeds op zijn zetel met het argument dat het ‘goed’ gaat bij Ajax. Uri Coronel, 23 jaar onbezoldigd Ajacied-bestuurder, trad wel af, en dat was de enige verstandige beslissing. De volgende rel: de afkoopsom van Van den Boog.

 

Bron:BN/De Stem

 

Nieuwe Exota-affaire bij VARA?

 

Zo, KASSA! Pay-Pal pikt het niet dat het zo hard is aangepakt in een uitzending over internetbetaalfraude, horen we. De weinig onderbouwde afrekening van Brecht van Hulten met de internetbetaalbedrijf wekte zoveel woede op dat de directie overweegt een kort geding te starten, horen we.

 

De VARA houdt vol dat het een evenwichtige uitzending maakte. FTM voorspelt een nieuwe Exota-affaire. In de jaren zeventig liet VARA’s ombudsman Marcel van Dam flessen ontploffen van het frisdrankmerk Exota om aan te tonen hoe de gevaarlijk die flessen waren. Het was ranzig effectbejag, want ontploffingen bij andere merken kwamen net zo vaak (niet vaak) voor. Dat vertelde hij er niet bij, want het opgeheven vingertje en de rode verschilligheid kende geen nuance.

 

Bron: FTM

 

Saab’s fabriek draait weer

 

De productie in de fabriek van automerk Saab, eigendom van het Nederlandse Spyker Cars, is vanochtend naar verwachting weer normaal. Schenker, de belangrijkste bevoorrader, heeft de leveranties na een tweedaagse stop hervat.

 

Een woordvoerder van transporteur Schenker zei donderdag dat Saab een deel van de openstaande rekeningen heeft betaald en dat de vrachtwagens met onderdelen voor de autofabriek weer rijden. Hoeveel geld is overgemaakt en hoeveel de transporteur van Saab nog krijgt, wilde de woordvoerder niet zeggen.

 

Bron: Beursduivel

 

'Kilometerheffing voor leaserijders.'

 

Automobilisten met een leaseauto zouden als eersten kunnen overstappen op een vorm van kilometerheffing. Voor deze bedrijfsrijders is de invoering ervan het gemakkelijkst en effectiefst.Dit stelt Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, in een gesprek met het FD. 'Veel leaserijders moeten nu al hun ritten bijhouden', aldus de ANWB-voorman. 'Dat gaat soms zelfs met kastjes. Dan is het niet moeilijk om ook te gaan betalen per rit.'

 

Renate Hemerik, directeur van de branchevereniging voor leasebedrijven VNA, ondersteunt het idee, maar is voorzichtig of zakelijke rijders de eersten moeten zijn. Volgens haar kan het wel, maar onder voorwaarden. 'Er moeten duidelijke voordelen aan vastzitten, zoals een lagere kilometerprijs', zegt ze.

 

Bron: FD

 

Paul Allen: 'Bill Gates wilde mijn aandeel.'

 

Paul Allen haalt uit naar de narcistische en egoïstische persoonlijkheidsstoornissen van Bill Gates. De medeoprichter van Microsoft vertelt in een nieuw boek dat Bill Gates hem probeerde te overtuigen om een deel van zijn aandelen aan hem over te dragen, aangezien hij minder hard werkte dan hij. Pijnlijk, was dat hij dit voorstelde na een kankerbehandeling. De vriendschap tussen Allen en Gates, die altijd al vrij zakelijk was, is met de publicatie verder bekoeld.

 

Bron:WSJ