Perfectionistische computergoerroe dood

Steve Jobs is overleden en daarmee sterft een neurotisch computergenie met Boeddhistische trekjes, Johan Derksen miste miljoenen als platenbaas, en Jan Kees de Jager luisterde niet naar adviseurs

Johan Derksen miste miljoenen

Johan Derksen had multi-miljonair kunnen zijn, vertelt hij aan Raoul Heerje. De cabaretier schreef een mediaboek: Mark Rutte Is Lesbisch en interviewde de VI-hoofdredacteur. De besnorde voetbalmagazinebaas, in eerder leven platen-plugger, stond aan de basis van het nummer Save Your Kisses for me van The Brotherhood of Man, een niemendalletje dat het songfestival won en voor veel succes zorgde. Derksen zegt dat hij er ‘geen zin meer in had’.

Bron: Dagblad De Pers

 

De Jager negeerde adviezen

Dat krijg je als je teveel naar de buren luistert, en niet naar goed ingevoerde ambtenaren. Lex Hoogduin, de gedoodverfde, maar gepasseerde opvolger van Nout Wellink, reageert zich weer af, nu in Nieuwsuur. Zijn stelling: de banken hadden niet door de politiek verplicht moeten worden om mee te storten in het Griekse steunfonds. Het argument: Dexia, de fragiele Franse staatsbank, bungelt nu al en zij zullen niet de enige zijn. De Jager had naar zijn ambtenaren moeten luieteren, en niet naar Angela Merkel.

Bron: Nieuwsuur

 

Neurotisch Apple-genie gehemeld

We haatten hem vanwege zijn dictatoriale maniërisme, maar we prezen hem er ook om. 's Werelds beste pc-maker is vannacht overleden, en van alle hagiografieën is deze in The Economist een not to miss. Hierin staat de Jobs altijd een hippie is gebleven, en zijn Apple koninkrijk bouwde nadat hij een drugsreis had gemaakt in India. De tot het Boeddhisme bekeerde zwarte colltrui drager gaan we zeer missen, omdat hij conventies doorbrak en eigenwijs was, en de mensheid schitterende spullen heeft geleverd.

Bron: The Economist

 

Noorden hardste getroffen door bezuinigen

De Noordelijke provincies, en met name Drenthe, zullen de grote verliezers zijn van operatie broekriem van het kabinet Rutte 1. De oplopende werkloosheid in de toch al financieel achterbebleven gebieden zullen voor een krimp zorgen. De stad Groningen is de enige uitzondering, aangezien daar nog innovatie-potentieel is.

Bron: Dagblad van het Noorden

 

Nieuwe stresstest voor banken

We dachten dat Dexia save was, maar dat is dus niet zo. De Europese Bankautoriteit (EBA) zinspeelt op nieuwe stresstest voor Europese banken. Het Griekse drama onthult dat er véél banken er slechter voor staan dan gedacht. Dexia slaagde voor de test, maar hangt nu in de touwen. De EBA verwacht dat er nog 200 miljard aan Grieks geldgif op balanssen staat.

Bron: FT

 

NOS nieuws in een minuut