Value 8 baas Peter Paul de Vries heeft het aan de stok met de vereniging waar hij vele jaren directeur van was.

  De Vereniging van Effectenbezitter (VEB) dreigt om naar de rechter te stappen als Peter Paul de Vries van het beursgenoteerde Value 8 de reverse listing van Ego Lifestye Holding erdoor drukt zonder eerst alle aandeelhouders adequaat te informeren, zo meldt Quote.

  Vorige maand maakte Value 8 bekend dat het in het lege beursfonds Ego Lifestyle de vastgoedactiviteiten van Jan Ultee wil onderbrengen. Ultee kocht 50,4 prcent van de aandelen van het fonds waarin Value 8 zelf nog een belang van 37,7 procent in houdt. Het bedrijf zal voortaan onder de naam 1NOmij doorgaan. Ultee en Value 8 kunnen dankzij de ruime meerderheid die zij in het fonds hebben, zelf besluiten of de reverse listing doorgang zal vinden of niet. De VEB komt echter op voor de overige aandeelhouders. De vereniging vreest dat bij de volgende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die aankomende donderdag op de agenda staat, de transactie er even snel doorgedrukt zal worden zonder dat de minderheidsaandeelhouders er goed naar hebben kunnen kijken. "Kleine beleggers staan op achterstand", zo meldt de VEB.

   

  "Een loopje met de wet"
  De Vries ontving afgelopen vrijdag daarom een boze brief (zie website van VEB) van zijn oude vrienden. "De Nederlandse wet bepaalt dat beleggers uiterlijk 42 dagen voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering over alle relevante informatie om een goed oordeel over dergelijke transacties te kunnen vellen", zo schrijft de VEB op zijn website. "Ego neemt nu een loopje met de wet en dat betekent dat ontevreden beleggers de besluiten genomen tijdens de bava door de rechter kunnen laten vernietigen."

  De VEB heeft weinig op met de praktijken van zijn oude directeur en geeft in enkele zinnen weer wat het smoezelige zakelijke model van Value 8 inhoudt:

  "In de kelder van de Amsterdamse effectenbeurs huist een aantal teloorgegane bedrijfjes. Investeringsmaatschappij Value8 koopt een fors deel van de aandelen op, renoveert het oude fonds en begeleidt vervolgens een beursgang van een bedrijf dat in deze lege beurshuls wordt gebracht. Goedkoper en sneller dan een nieuwe notering aanvragen, maar bovenal een pijler onder het verdienmodel van de Bussumse investeerder."

   

  Lees ook dat Value8 eerder afscheid nam van een controversieel onderdemersechtpaar.

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 232 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren
  Dit artikel zit in het dossier

  Value8

  Gevolgd door 665 leden

  Follow the Money toont al jaren belangstelling voor de schimmige handel en wandel van Peter Paul de Vries. De Vries verkreeg...

  Volg dossier