Philips doet de televisie uit

3 Connecties

Relaties

Euro Finland

Organisaties

Philips
0 Bijdragen

TV-productie weg: wat maak Philips eigenlijk nog wel zelf? Ware Finnen zetten euro-reddingsfonds op losse schroeven, Toyota start weer. Plus: hoe lang banken blijven de banken nog in The City? Newswatch 18 april

 Philips besteedt televisies uit

Langzaam maar zeker wordt Philips een marketinggimmick. Onder meer dankzij kwalitatief hoogwaardige televisies groeide Philips in de jaren zestig uit tot een wereldconcern. Dankzij eigen research, moderne productietechniek en goed ontwerp. Maar nu is het bedrijf niet meer in staat om op deze markt stand te houden. De tak draait al jaren verlies en vanochtend maakte ceo Frans van Houten bekend dat de productie nu helemaal wordt uitbesteed aan het Chinese TPV. Het betreft een licentie-overeenkomst.

Bron: Financieel Dagblad 

  
 
Ware Finnen bedreigen Euro-fonds
De Finse protestpartij onder leiding van Timo Soini wil Finse belastingbetalers niet langer laten opdraaien voor de redding van Griekenland, Ierland en Portugal. Door de sterke opkomst zal de partij waarschijnlijk deel gaan uitmaken van de regering. Bloomberg analyseert wat er kan gebeuren. Als de Finnen het hulppakket niet ratificeren, zou Portugal failliet kunnen gaan.
 Bron: Bloomberg 
 
En wat doet olie?
 
 
Toyota: nog 6 maanden aanklooien
De Japanse auto-fabrikant is weer begonnen met produceren, maar het duurt nog wel zes maanden voordat alle fabrieken weer op volle toeren kunnen draaien. Op 3 juni kunnen alle modellen weer worden gemaakt. De Prius, het hybride succesnummer, krijgt voorrang.
 
'Dreigement vertrek Britse banken is loos'
De financiële sector baalt van de strengere regels die de Britse toezichthouders opleggen, maar hun dreigement om dan maar te vertrekken is loos. Dat zegt de directeur van de Financial Stability Board, Svein Andresen. Niet alleen omdat het heel veel gedoe is of omdat the City een sterk financieel centrum is, maar de meeste landen willen helemaal geen reuzenbank hebben.
Eerder deze maand bleek al dat de economische schade van een vertrek van de grote banken minimaal is.
Bron: Telegraph 
 
 
En hier het ochtendnieuws van de NOS in 60 seconden